Doua chestii imi plac la placintele cu carne; prima ca se pot manca atat calde cat si reci si a doua, se prepara foarte repede. Ca sunt ieftine nu mai… [Continuă lectura]
Etichetă: aperitiv
Despre aperitive sau cum poți asigura de la început succesul unei mese
Pentru că de ceva vreme mă ocup din ce în ce mai mult cu prepararea de platouri cu aperitive, m-am gândit să scriu un articol pe tema asta, articol care… [Continuă lectura]
Crema de branza cu leurda
Leurda sau usturoiul salbatic cum i se mai spune este „pe val” in perioada asta asa ca ieri am cumparat o legatura de la piata si am preparat in 5… [Continuă lectura]
Salata de icre cu paine
Imi plac icrele si m-am decis sa incerc aceasta varianta de preparare a lor pentru ca pe restul le-am incercat. Ce pot sa va scriu, painea le face sa fie… [Continuă lectura]
Salata in straturi cu pui, legume si rodie
De cand am descoperit salatele in straturi care poate nu stiati dar sunt specifice rusesti, m-am specializat in prepararea lor si cand se mai nimereste cate o ocazie ( daca nu se… [Continuă lectura]
Aperitiv din aluat foietaj
Recunosc ca nu folosesc prea des aluatul de tip foietaj desi imi plac la nebunie croisantele sau alte chestii ce se desfac foi – foi :). Desigur, am retete, chiar… [Continuă lectura]
Salata de ciuperci cu maioneza
Salata de ciuperci cu maioneza este foarte cunoscuta si usor de facut asa ca prea multe nu am ce sa scriu despre ea decat ca na, e buna ca doar… [Continuă lectura]
Rulouri rapide cu sunca si cascaval
Descrierea retetei este in titlu asa ca nu mai repet, va scriu altceva; aluatul este foarte bun se face cu branza de vaci si nu necesita timp de dospire. Prepararea lui este floare la… [Continuă lectura]
Bruschete cu vinete si rosii
Citesc despre reteta de bruschete si ma intreb, oare ce origine au? Pentru ca uite imi amintesc zilele copilariei cand prajeam paine pe lespedea incinsa apoi o frecam bine bine… [Continuă lectura]
Crenvursti in aluat
Crenvurstii in aluat sunt ideali atat ca aperitiv cald, cina sau chiar pentru pachet la servici.
Salata aperitiv Ora 12
Poate fi servita si la ora 12 si la ora 24 depinde de imprejurari :). Este o salata in straturi pe care o ador pentru ca are un gust mai… [Continuă lectura]
Cornulete aperitiv
Imi plac cornuletele de orice fel asa ca am incercat aceasta reteta cu prima ocazie adica de sarbatori. Si ca sa va fie munca mai „usoara” va scriu ca ies fix… [Continuă lectura]
Foietaj cu sfecla rosie si hering
Un aperitiv rece preferat de iubitorii de peste. Reteta este foarte simpla. Ingrediente: 250g aluat foietaj 1 sfecla rosie fiarta mica 2 linguri smantana ( iaurt sau maioneza )… [Continuă lectura]
Barcute cu legume
Pentru iubitorii de aluat pufos va prezint o reteta excelenta care nu necesita mult timp de framantat. Barcutele le puteti umple cu ce doriti voi, eu am respectat reteta originala… [Continuă lectura]
Salata de telina cu piept de pui
Super simpla si super buna, salata de telina cu piept de pui este o salata des intalnit pe mese de sarbatori sau la diferite evenimente. Telina rasa ii da un gust aparte, va recomand sa o incercati cu sigurnata o sa va placa
Saratele cu branza de vaci
Rapide si gustoase, fara praf de copt sau drojdie, saratelele cu branza de vaci sunt un aperitiv usor de facut. Ingrediente: 300g faina 300g branza de vaci 100g unt 2… [Continuă lectura]
Cheesecake cu feta
O tarta usoara pe care o putem servi ca aperitiv la o petrecere sau cina in familie.