prajitura cioco-cioco este o prajitura foarte usor de preparat, practica si ieftina , se compune din doua blaturi cu cacao si o crema cu ciocolata.
Etichetă: cacao
Fursecuri triunghi cu cafea
Fursecurile cu cafea se fac rapid, sunt fara coacere si le puteti pastra la rece cateva zile fara probleme! Au in compozitie biscuiti, nuca, practic sunt un fel de salam de biscuiti asa ca reteta nu ar trebui sa ridice semne de intrebare, este una pentru incepatori, simpla.
Prăjitură Felie de nucă și caramel
Este o prajitura clasica, traditionala, care se face foarte usor. Se compune din doua blaturi unul cu cacao si unul cu nuca, o crema de ciocolata. Deasupra presaram un strat generos de nuci caramelizate si prajitura e gata. Va asigur ca nu aveti cum sa dati gres cu modul de preparare, nu sunt secrete si nici smecherii ( oricum vi le scriam stiti ca asa fac ).
Cuiburi rapide cu cacao
Daca iubiti celebrele cuiburi de viespi cu nuca si zahar , cu siguranta o sa va indragostiti de aceste prajituri pufoase si moi ce se prepara foarte rapid. Spre deosebire de cele clasice care au si drojdie in compozitie si necesita timp de dospire , acestea se fac rapid in aproximativ 30 de minute cu tot cu coacere, aluatul este moale si usor de manevrat, o adevarata placere sa le prepari!
Prăjitură Arici cu foi fragede și brânză dulce
Prăjitură Arici cu foi fragede și branză dulce se compune din doua foi fragede cu cacao, (una este baza prajiturii, cealalta se rade dand aspectul de țepi) si o crema aromata de branza dulce de vaci.
Se coace toata odata si se poate taia imediat ce s-a racit, asa cum am spus simplu si eficient.
Salam de biscuiți – rețeta rapidă
Salamul de biscuiti este unul din deserturile copilariei care nu se poate sa nu l cunoasteti, este un dulce rapid simplu si ieftin.
Prăjitură cu blat de nucă şi cremă de cafea
Prăjitură cu blat de nucă şi cremă de cafea este o prajitura aromata, deosebita, de sarbatoare!
Ciocolată caldă
Ciocolata calda nu este doar o simpla cacao cu lapte cum ar crede multi dintre voi, este o bautura cu o textura cremoasa, aromata ce se consuma musai cu o palarie de frisca si daca vrem sa copiem postarile de peste ocean, cu bezele.
Ciocolată de casă
Ce se poate spune despre ciocolata de casa inafara ca este dulcele suprem? Multe dar nu se pot exprima in cuvinte, sunt mai degraba trairi pe care le-am incercat in copilarie, atunci cand muscam o bucatica de ciocolata si inchideam ochii ca sa-i simtim gustul cat mai bine…parafrazand o expresie dintr-un film, ciocolata de casa se mananca cu ochii inchisi ca sa nu pierzi nimic din bunatatea gustului.
Ruladă tiramisu
Rulada tiramisu este un preparat usor, pufos, cremos, ce seamana foarte bine cu clasicul tiramisu doar ca este preparat in varianta mai rapida si anume fara oua. Prajitura se compune dintr-un blat insiropat din abundenta cu cafea, crema de mascarpone si frisca.
Prajitură cu cocos
Prajitura cu cocos este o minunatie cu doua foi pufoase si o crema foarte buna cu gris si multa nuca de cocos.
Chec pufos cu cacao
Checul cu cacao este un chec pufos, irezistibil ce se preparara foarte usor. puteti sa adaugati miez de nuca, fructe , merisoare sau bucatele de ciocolata pentru un plus de gust!
Negresă pufoasă cu gem
Negresa pufoasa cu gem este un desert ce va salveaza atunci cand aveti pofta de ceva dulce, ingredientele doar se mixeaza, se toarna compozitia in tava si se coace.