Daca nu ati auzit pana acum de ele va spun ca sunt foarte bune, personal imi plac foarte mult, au un gust usor acrisor cu o tenta picanta. Totul este… [Continuă lectura]
Etichetă: preparate traditionale
Drob din piept de pui
Drobul din piept de pui este un preparat care inlocuieste cu succes varianta traditionala din organe de miel. Se consuma de Pasti si nu numai, poate fi un mic dejun sau pachetul de la scoala.
Sarmale cu păsat și călbaș – rețeta domnească a oamenilor de rând
Despre călbași am o singură amintire, care nu are legătură cu preparatele culinare :) Într-o zi de vară, când băiatul meu cel mare avea doar câteva luni, ne-am întâlnit cu o… [Continuă lectura]
Plăcintă creață – când se coace, dă-o ‘ncoace!
Da, așa strigau copiii duminică dimineața când de la casa lelei Jenică veneau mirosuri îmbietoare de plăcintă coaptă pe lespede. Plăcinta creață nu este una oarecare, ci una îndelung frământată,… [Continuă lectura]
Drob de pui
Drobul este un preparat traditional nelipsit la noi pe masa de Pasti, cateodata il mai prepar si in timpul anului, pentru ca ne place tare mult. Este de preferat sa-l… [Continuă lectura]
Mancare de vitel cu ardei si ceapa
O reteta de sezon gustoasa si aromata.
Chiftele din carne de porc
Reteta e destul de cunoscuta, chiftelele din carne de porc sunt apreciate atat la evenimente cat si in viata de zi cu zi.
Omleta taraneasca
Ii spun taraneasca pentru ca bunicii mei o faceau la tara, dar putem sa-i spunem si omleta cu de toate pentru ca are multe chestii bune. Si caloricoase rau :) Dar cateodata cand venim de la servici si nu avem timp de gatit sau chef mai bine zis putem prepara aceasta omleta.