Prăjitura Spartak este delicioasă, se face foarte ușor, foile le puteți prepara cu mult timp înainte , iar crema cu o zi inainte de a o servi pentru ca odata asamblata prajitura trebuie sa stea de pe o zi pe alta pentru ca foile sa se inmoaie mai bine.
Etichetă: retete traditionale
Găluște cu prune din aluat cu brânză de vaci
Galustele cu prune din aluat cu branza de vaci sunt un desert al copilariei ce nu trebuie ratat. Reteta este foarte simpla si se aseaman foarte mult cu cea de papanasi.
Cornulețe fragede cu unt și smântână
Cornulețele fragede cu unt și smântână sunt atât de fragede că ți se topesc în gură! Rețeta este extrem de simplă și rapidă!
Clătite umplute aperitiv
Clatitele umpute aperitiv sunt un preparat consistent si foarte gustos.
Plăcinte pufoase fără dospire
Nimeni nu poate refuza o plăcintă pufoasă umplută cu brânză, urda, ciuperci sau alte bunătăți! Eu îmi cumpăr din cand in când plăcinte cu branza pentru că imi plac tare… [Continuă lectura]
Turte cu brânză și iaurt
Turtele cu brânză și iaurt sunt extraordinar de bune! Subtiri, deloc uscate foarte pufoase, se prepara usor fara dospire ceea ce mie imi place la nebunie, au un gust pronuntat de branza. Se pot face cu absolut oricefel de branza, eu am folosit 3 tipuri, le-am facut cu ce aveam prin frigider. Daca le serviti cu un sos de usturoi si smantana sau iaurt va spun ca nu va puteti opri din mancat :)
Cornulețe cu nucă
Cornuletele cu nuca sunt atat de fine ca efectiv ti se topesc in gura! Reteta este una extrem de simpla si dintr-o portie va ies 70-80 de bucati.
Paste cu brânză și piept de porc afumat
O rețetă pe cât de simplă pe atât de bună! Mama făcea aceste paste cu brânză proaspătă de vaci într-o tavă mare-mare și tot ce îmi amintesc este gustul de slăninuță de casă prăjită și cât de bine mirosea în toată casa. Cu toții știm că atunci când mâncăm o mâncare ce ne amintește de vremurile din copilărie ni se pare mult mai delicioasă, mai bună, eu prepar destul de des rețete tradiționale tocmai din acest motiv.
Ciorbă din gâturi de curcan cu usturoi
Ciorbă de curcan cu usturoi, mojdai sau zamă aită este ciorba care se face „în timpul săptămânii” adică nimic pretențios, se prepară repede iar ingredientele sunt ieftine :). Eu o prepar destul de des pentru că ne place tare mult !
Napolitane cu crema
Napolitanele cu crema sunt acel dulce al copilariei pe care nu-l uitam niciodata. Acum aveti ocazia sa le preparati acasa cu doar cateva ingrediente.
Mâncare cu pui și legume
O mancare foarte potrivita pentru sezonul de toamna pentru ca se prepara cu multe legume, care acum se gasesc din plin pe tarabele pietelor.
Prăjitură înflorită cu prune
Prăjiturile cu fructe au fost la mare căutare în familia noastră când eram mică, poate pentru faptul că erau ieftine și se făceau rapid. Parcă acum o văd pe mama cum spărgea niște ouă adăuga ulei, făină, lapte și zahăr și iute făcea un blat peste care punea fructe proaspete. Și bineînțeles la sfârșit mult zahăr pudră.Prajtura inflorita cu prune este una din prajiturile copilariei, o prajitura care se face rapid si usor.
Prăjitură cu aluat fraged și brânză dulce
Prăjitura cu aluat fraged și brânză dulce este una dintre prăjiturile pe care mama le făcea în zilele din săptămână când nu avea prea mult timp de gătit – desigur, pentru că se face rapid.
Mâncare de hribi ca la Maramureș
O reteta traditionala foarte simpla si gustoasa.
Sos de hrean
Aș zice că atunci când este vorba de hrean, oamenii se împart în două categorii: cei cărora le place și cei care nu-l cunosc :). Pentru că orice ai zice hreanul este o plantă dată naibii, teribil de sănătoasă și foarte bună dacă știi să-l prepari.
Hremzle – chiftelutele soacrei
M-am simțit datoare să explic în titlu această denumire de hremzle, ciudată pentru unii dar atât de familiară pentru cei din zona Maramureșului. Nu știu dacă am mai scris dar… [Continuă lectura]
Pasca cu branza dulce si stafide
Pasca cu branza dulce si stafide – o reteta, simpla, delicioasa, ca sa respectam traditiile de Pasti. Ingrediente pentru reteta de pasca cu branza dulce si stafide 600 g faina… [Continuă lectura]