Islerele sunt niste prajiturele delicioase care se prepara in special de sarbatorile de iarna.
Etichetă: retete traditionale
Cornulete Kent
Cornulete Kent: usor de preparat, crocante si aromate, sunt o minunatie. Va invit cu drag sa incercati reteta, cele mai bune cornulete.
Langosi
Langosii sau langosele cum le zicea bunica sunt niste placinte din aluat dospit peste care se pun tot felul de umpluturi in special branza sau smantana si branza. Desigur, se pot pune si in interior, tot langosi se numesc :)
Chec cu cacao
Pufos si usor de facut.
Clatite cu drojdie
Usor de facut, pufoase si apreciate de intreaga familie, clatitele sunt un desert simplu si gustos.
Tocana cu carnati si cartofi
Un fel de gulas consistent si condimentat, a se citi iute, asa cum ne place sa mancam :). Ingrediente: 2 buc carnati afumati de casa ( nu i-am cantarit… [Continuă lectura]
Pui cu fasole
M-am tot gandit cum sa mai gatesc carnea de pui si cum varianta cea mai placuta/poftita e cu legume am zis hai sa le iau la rand sa vad cu… [Continuă lectura]
Tocanita cu ficatei de pui
Tocănița de ficatei de pui este o mâncare delicioasă si rapid de preparat. Plus că este si foarte ieftina.si o puteți servi aproape cu orice tip de garnitură, eu recomand mamaliguta sau piure-ul de cartofi.
Rulada "Ochi de elefant"
Moale, pufoasa cu gust de banana si aroma de nuca, e o prajitura ce cu siguranta nu trebuie sa o ratati. Se prepara usor si are ingrediente accesibile.
Covrigi sarbesti
Va mai amintiti de covrigii din copilarie? Crocanti cu glazura sarata, pusi pe sfoara pentru ca erau fierbinti. Aceasta este reteta lor
Ciuperci cu smantana
Ciupercile cu smantana se fac usor, desigur cele mai bune sunt hribii dar varianta cu champignon care se gasesc atat in varianta proaspata cat si conservata este cred cea mai practica.
Cornuri de brutar
Nu stiu daca va mai amintiti cornurile acelea cu 25 de bani, care le mancam cu lapte sau iaurt. Eu le-am prin cativa ani dar dupa aceea au disparut cu… [Continuă lectura]
Tocanita de pipote si inimi
Tocanita de pipote si inimi este o mancare traditionala, ce ne aminteste de bunici si vacantele petrecute la tara. Se mananca obligatoriu cu mamaliga si daca va plac muraturi :)
Ciorba de pastai uscate cu ciolan
Pastai undate si uscate, pastai uscate, teci, hospe de fasole, oricum le-ai spune sunt absolut gustoase. Iata o reteta traditionala de ciorba , nu stiu daca aveti posibilitatea sa o faceti pentru ca se folosesc pastai de fasole uscate, acestea nu se gasesc de cumparat doar daca le aveti de la tara sau le uscati chiar voi :).
Cuib de viespi
Oare cine nu cunoaste acesti melci spiralati atat de deliciosi ?Cu nuca sau numai cu zahar , cu glazura sau fara, pufos si crocant totodata, il gasim in patiserii sau magazinele de paine, mereu este foarte cautat si foarte apreciat.
Sarmale
Sarmalele sunt poate cea mai cunoscuta mancare romaneasca si cea mai apreciata. Reteta de mai jos este cea pe care o fac de ani de zile, am invatat-o de la… [Continuă lectura]
Chiftele marinate
Chiftelele marinate sunt un preparat consistent, indragit atat de copii cat si de cei mari pentru gustul delicios al sosului. Eu le servesc impreuna cu piure de cartofi dar merg de minune si cu paste sau gnocchi.