Reteta este din „Secretele bucatariei” cu mici modificari .
Am pus mai multa frisca ,400 ml, deoarece crema devenise foarte tare, probabil de la intaritori, iar glazura este a Adrianei , multe multumiri, a iesit foarte frumoasa.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Mmmmm arata bine tortul tau… :)
Mersi Edith, se face foarte repede.
CUM AI FACUT GLAZURA?ARATA SUPER.ESTI F TALENTATA, POATE NU REALIZEZI, DAR CE FACI TU, NU POT FACE MULTI, CU ORICATE EXPLICATII AR PRIMI.PA
Dana iti multumesc pentru cuvintele frumoase, imi place sa gatesc … pe langa alte fete de pe bloguri mi se pare ca sunt doar o incepatoare :) .Uite, reteta de glazura o gasesti aici
http://www.haisagatim.ro/2008/04/tort-cu-mousse-de-ciocolata_13.html
la Tort cu mousse de ciocolata. E usor de facut si sa stii ca nu da gres. Te pup si iti doresc un weekend placut !
Acum am descoperit tortul asta care arata bestial.Cred ca e nemaipomenit.Cand am mai mult timp liber am sa-l incerc.Te pup
Deea iti multumesc, sper sa-l incerci ca e foarte bun ! E dulce acrisor, iar glazura de cioco e „cireasa de pe tort” :)
eram f nerabdatoare sa incerc tortul, asa ca l-am facut cu glazura din reteta.a iesit f bun, oricum, dar cu prima ocazie am sa incerc glazura trimisa pt care-ti multumesc.am incercat de pe situl tau si tosca, care-a iesit super, blatul de tort(reteta de baza) care-i preferatul meu si multe altele, dar nu te mai plictisesc. multumiri mii inca o data.
Draga Dana ma bucur ca ti-a iesit tortuletul, eu mi-am propus sa fac unul cu piersici sper sa-mi iasa si mie :). Prajitura Tosca este preferata sotului meu ( e destul de pretentios la dulciuri), am facut-o chiar de ziua lui asa ca nu ma mir ca iti place. Daca ai vreo reteta preferata sa mi-o scrii si mie poate o incerc, adresa mea de mail este amy3747@yahoo.com. Te pup, o seara faina !
sunt cam lenesa la scris, da iti promit ca in max 1 sapt iti trimit reteta mea preferata de praji pt ca si eu m-am folosit de super-retetele tale.reteta o am de la o prietena din carei, satu mare, unguroaica, care e maestra in bucatarie. noapte buna.
Dana iti multumesc de pe acum :)
Buna Amalia! As vrea sa stiu si eu ce fel de crema de branza ai folosit…sau cum se face ea? As vrea sa prepar si eu acest tort…sper sa-mi iasa! Mersi!
Odette din cate imi amintesc am folosit doar branza de vaci.
Amalia, ce nu am mai inteles din reteta…:D ciocolata nu se pune deloc in crema, se foloseste doar pt ornat? nu prea am inteles cum se face crema exact ( branza se amesteca cu alea 50 g frisca sau cu toata frisca)?Astazi as vrea sa fac tortul si m-am trezit cam buimacita…:D Tu explici in retetele tale mai bine decat in cartea din care ai postat aceasta reteta. Astept raspunsul tau…si scuze pt deranj!!! Si… La multi ani! pt Ziua Indragostitilor
Odette asa cum scrie in reteta la punctul 2
50 de grame de frisac o lasi pentru ornat. Restul 300g amesteci cu 1 plic intaritor . Branza se amesteca cu 2 plicuri intaritor, 30g cacao si 60g zahar. Se inglobeaza frisca.
Si ciocolata o amesteci cu alea 50 g de frisca? Si o torni peste crema? Ca mi se pare cam multa ciocolata doar pt orant si nici un gram in crema….oricum mersi mult pt explicatii! Sper sa-mi iasa, ca am mai incercat cateva retete de pe blogul tau si mi-au iesit toate!
se apropie 29 ian si vreau de acesta data sa incesc acest tort ptr soata mea. Despre ce intaritor vb? Gelatina sau???
Si cum Dumnezeu vine tava in tava? Cum ai facut acel suport din folie de aluminiu?……
Multumesc anticipat!
Este vorba d eintaritor pentru frisca, crema de branza de vaci eu am folosit branza de vaci, suportul nu e necesar deoarce crea e destul de tare si sta si fara suport. Poti sa-l coci si in forma rotunda de 24 cm.
si inca ceva..am visine proaspete dar congelate. Pot sa folosesc din acelea?
ups..tot eu. Cum adica crema de branza de vaci? Nu e branza dulce de vaca…obisnuita, sau???
Multumesc tare mult…sper sa-mi iasa
Blatul l-am facut din 5 oua, am modificat si cantitatile….rezultatul a fost spectaculos! Combinatia de cioco si visine este fabuloasa!
Un singur inconvenient : este un tort prea mic pt cat de bun poate fi!
Curcubeu pe cerul gurii!