Reteta a postat-o Laura, o culinareasa deosebita care gateste niste dulciuri minunate !
Waffe:
125 g. unt
75 g. zahar
1 plic zahar vanilat
2 oua
150 g. faina
1 lingurita praf de copt
75 ml. lapte
Crema:
2 lingurite zahar
2 plicuri intaritor de frisca
500 ml. frisca
500 g. gem de prune
Eu am folosit doar 250 ml frisca si 250 gr gem de capsuni.
Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vaniliat, apoi se adauga ouale unul cate unul.
Se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga faina amestecata cu praful de copt si laptele. Va
rezulta o compozitie mai groasa.
Se incinge presa, se unge cu putin unt si se coc 4 waffe.
Se lasa sa se raceasca , se unge prima waffa cu gem apoi se pune frisca, se repeta pana la ultima waffa , ultimul strat va fi de frisca.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Amalia draga. Nu este prima data cand incerc o reteta de-a ta si ca de fiecare data a iesit si aceasta super bine si super delicioasa. si eu am incercat tot varianta cu dulceata de capsuni si frisca. DELICIOS
buna amelia1am descoperit situl tau de cand sunt acasa insarcinata.acum am mult timp liber si imi place sa ma dedic bucatariei. retetela tale sunt delicioase. multumesc
Caterina iti multumesc pentru aprecieri sper sa incerci cat mai multe retete si sper sa recomanzi si altora site-ul. O sarcina cat mai usoara, te pup!
Draga Amalia de unde ai luat forma de copt ca vreau si eu sa incerc reteta . Seara buna
Hmmm din fostele magazine Plus, dar din cate stiu poti incerca in Carrefour cred ca am vazut si acolo.