Cas pane

Ce poti face cand ai niste oua si cas de la tara? Cas pane, cu siguranta! Nu e greu de facut, e delicios. La nevoie, poate fi folosit si cascaval, insa tot casul e cel mai bun.

Cas pane - reteta pas cu pas
Cas pane – reteta pas cu pas

 

Ingrediente pentru reteta de cas pane:

  • 300-400 gr cas felii sau cascaval
  • 2 oua
  • pesmet
  • faina
  • sare

Cas pane – Preparare

Se bat ouale cu putina sare, se trec feliile de cas prin faina, ou, apoi din nou făină, ou si la sfârșit prin pesmet. Se prajesc in baie de ulei rapid, cate 2 min pe o parte (pentru intors folositi o paleta si nu furculita). Se scot pe un servet de hartie pentru a se absorbi excesul de grasime. Se servesc cu salata verde.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


6 comentarii la „Cas pane”

  1. muammmaaa, ce bine arata …mi-ai facut o pofta!!! :)

    Ama, ai la mine pe blogulet doua premii, fuguta sa le ridici :*

  2. Casul se face din lapte proaspat, nesmantanit, la care se pune cheag (natural sau pastile), se lasa cateva ore sa se inchege, apoi se aduna materia solida (ramane zerul – un lichid semi transparent) si se pune intr-un servet de tifon, prin care se va curge restul de zer timp de 1-2 zile. apoi casul proaspat se tine la uscat o aproximativ 1 saptamana pana face o coaja specifica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.