Ce poti face cand ai niste oua si cas de la tara? Cas pane, cu siguranta! Nu e greu de facut, e delicios. La nevoie, poate fi folosit si cascaval, insa tot casul e cel mai bun.
Ingrediente pentru reteta de cas pane:
- 300-400 gr cas felii sau cascaval
- 2 oua
- pesmet
- faina
- sare
Cas pane – Preparare
Se bat ouale cu putina sare, se trec feliile de cas prin faina, ou, apoi din nou făină, ou si la sfârșit prin pesmet. Se prajesc in baie de ulei rapid, cate 2 min pe o parte (pentru intors folositi o paleta si nu furculita). Se scot pe un servet de hartie pentru a se absorbi excesul de grasime. Se servesc cu salata verde.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
muammmaaa, ce bine arata …mi-ai facut o pofta!!! :)
Ama, ai la mine pe blogulet doua premii, fuguta sa le ridici :*
Amalia draga mi-ai facut asa o pofta de cas , stii cumva cum se face casul?Pupici ,CAROLINA
Carolina din pacate nu stiu, eventual daca intreb un cioban :)). Poti sa-l inlocuiesti cu cascaval daca ti-a pofta tare :)
Casul se face din lapte proaspat, nesmantanit, la care se pune cheag (natural sau pastile), se lasa cateva ore sa se inchege, apoi se aduna materia solida (ramane zerul – un lichid semi transparent) si se pune intr-un servet de tifon, prin care se va curge restul de zer timp de 1-2 zile. apoi casul proaspat se tine la uscat o aproximativ 1 saptamana pana face o coaja specifica.
multumim de reteta,am incercat si noi si ne-a iesit f bun :*jolanda&cezar
Cu drag, sper sa mai incercati si alte retete.