Pui de vara

Am reveniiit !!! Mi-a fost dor de voi :) sper ca ati avut un sfarsit de vara frumos … Incep luna septembrie cu o reteta pe care am gasit-o … la prima vedere :)), este de pe unul din blogurile mele preferate, Palachinka.

Ingrediente:

  • 600g  carne de pui
  • 250 ml vin alb
  • 50 ml coniac ( eu am pus visinata)
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingura cimbru uscat sau cateva ramurele proaspete
  • 1 lingurita rozmarin
  • sucul de la 1 / 2 de portocala
  • 30 g bacon, tăiat în dungi subţiri
  • 1 rosie decojita, scobita de seminte si taiata cubulete  ( eu am taiat-o doar cubulete)
  • 1 / 2 ceapa, tocata
  • 50 g măsline verzi
  • 50 g măsline negre
  • 1 / 2 linguriţă de seminţe de coriandru
  • ulei de măsline
  • sare şi piper negru boabe dupa gust

Se face o marinata din rozmarin, frunze de dafin, cimbru, suc de portocale, coriandru, vin, visinata, 3-4 linguri de ulei de măsline şi cateva boabe de piper negru. Se pun bucatile de pui si se lasa la frigider cel puţin o oră.

Se toaca ceapa si se prajeste cu baconul în 3-4 linguri de ulei. Se ia carnea din marinată, se adaugă in cratita ,se prajeste pe fiecare parte, se adauga verdeturile si condimentele din marinata, se acopera cu un capac  si se fierbe la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute adăugand zeama din marinata dacă este necesar ( eu am folosit-o pe toata). Se adaugă roşiile şi măsline şi se fierbe inca 15 de minute.

Condimentam cu sare si piper dupa gust. Daca doriti va opriti aici dar va recomand sa bagati vasul la cuptor la foc mare pentru cateva minute. Carnea se rumeneste putin si sosul scade ( vezi foto).

Este o mancare plina de arome , puteti sa o serviti cu ce garnitura doriti, cartofi , orez, legume.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


39 de comentarii la „Pui de vara”

  1. Bine ai revenit Amalia! Eu cel putin ti-am simtit lipsa, blogul tau este sursa de inspiratie pentru mine. Puiul asta arata delicios!

  2. Bine ai reveniiit! Ti-am simtit lipsa la maxim :)), vorbesc in numele tuturor! Acum ca ai bateriile incarcate, te asteptam cu noi retete. Te pup, Simona

  3. Oana crede-ma ca abia am asteptat sa gatesc , (in concediu am facut o singura data de mancare) … acum nu mai stiu ce sa gatesc :)).

  4. Simona multumesc , am o gramada de retete dar si un kilogram doua de dat jos… nu stiu cum le-oi impaca, cert este ca maine fac o prajitura cu prune si apoi om mai vedea noi :)).

  5. Ninu, vin de la pui nu a mai ramas l-am folosit pe tot :)) dar mai am la rece :). PS Am fost in Hunedoara acum o saptamana …deprimant :(.

  6. bine ai revenit amalia.eu te-am descoperit cand erai in concediu, am incercat cateva retete si sunt extraordinare, l-am dat gata pe sotul meu.am sa incerc si reteta asta de pui arata senzational.pupicei

  7. io's un anti talent total in bucatarie , sunt destul de limitata in retete dar iau non stop notite si in orice tara merg fur cate ceva , (atata cat pricep)
    de vreo saptamana ma tot uit pe site si balesc ca un copil mic, m-a lasat masca tortul egiptean ca idolatrizez nuca. felicitari pt toate retetele, ma inspir zilnic atata cat price si io, am sa sriu dupa ce am sa fac tortul insa mai tarziu ca momentan se apropie nunta . felicitari mentru tot
    iulia

  8. ieri am facut puiul de vara a iesit exceptional, bun de tot.ai retetele exact pe gustul meu, sunt foarte fericita de cand te-am descoperit

  9. E extraordinara! toate retele cu pui arata delicios, abia astept sa le incerc, una pe zi :)
    ma bucur mult ca te-am descoperit, mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.