Ingrediente:
- 600g carne de pui
- 250 ml vin alb
- 50 ml coniac ( eu am pus visinata)
- 1 frunza de dafin
- 1 lingura cimbru uscat sau cateva ramurele proaspete
- 1 lingurita rozmarin
- sucul de la 1 / 2 de portocala
- 30 g bacon, tăiat în dungi subţiri
- 1 rosie decojita, scobita de seminte si taiata cubulete ( eu am taiat-o doar cubulete)
- 1 / 2 ceapa, tocata
- 50 g măsline verzi
- 50 g măsline negre
- 1 / 2 linguriţă de seminţe de coriandru
- ulei de măsline
- sare şi piper negru boabe dupa gust
Se face o marinata din rozmarin, frunze de dafin, cimbru, suc de portocale, coriandru, vin, visinata, 3-4 linguri de ulei de măsline şi cateva boabe de piper negru. Se pun bucatile de pui si se lasa la frigider cel puţin o oră.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Hi Amalia :) Thank you for trying the recipe! I'm happy you liked it :) And photo is beautiful!
Servus Amalia si bine ai revenit!
Reteta de azi e foarte frumoasa, iar pozele sunt foarte apetisante.
Bine ai revenit! Mancarica asta arata foarte bine, trebuie incercata!
Bine ai revenit Amalia! Eu cel putin ti-am simtit lipsa, blogul tau este sursa de inspiratie pentru mine. Puiul asta arata delicios!
Amalia, este pollo tiene que estar delicioso. Lo pondré en mi lista de recetas pendientes.
un saludo
Yammmmmmmmmmy…Sunt la servici si imi ploua rau in gura de cand am vazut puiul asta apetisant!
Btw…wellcome back :) !
Bine ai reveniiit! Ti-am simtit lipsa la maxim :)), vorbesc in numele tuturor! Acum ca ai bateriile incarcate, te asteptam cu noi retete. Te pup, Simona
iami..iami reteta, … a mai ramas cumva vin de la pui ?
Fain de tot; si mie imi place sa folosesc cat mai multe condimente.
Thank you Marija, you have one of my favourite blogs :).
Multumesc Cristina , puiul e aromat trebuie doar sa ai rabdare sa-l lasi la marinat :). PS Fetita din poza e o dulcica !
Oana crede-ma ca abia am asteptat sa gatesc , (in concediu am facut o singura data de mancare) … acum nu mai stiu ce sa gatesc :)).
Cris multumesc, am zis sa incep cu ceva usor , afara e destul de cald asa ca puiul asta merge la fix :). Pupici!
Pilar mi marido es el mayor fan de tu blog:), he observado en todas las recetas con carne de cerdo
Cristina, fata frumoasa, e musai sa-l incerci :). Te pup !
Simona multumesc , am o gramada de retete dar si un kilogram doua de dat jos… nu stiu cum le-oi impaca, cert este ca maine fac o prajitura cu prune si apoi om mai vedea noi :)).
Ninu, vin de la pui nu a mai ramas l-am folosit pe tot :)) dar mai am la rece :). PS Am fost in Hunedoara acum o saptamana …deprimant :(.
Diana multumesc , combinatia de arome m-a atras si pe mine la reteta asta … si maslinele :)).
Mi-e foameeeee! Te asteapta "jucarii noi" la mine pe blog!
ma alatur si eu celorlalti si iti urez bine ai revenit (cu forte proaspete dupa cum se vede)
yamyyyy, e tare apetisant puiul
bine ai revenit amalia.eu te-am descoperit cand erai in concediu, am incercat cateva retete si sunt extraordinare, l-am dat gata pe sotul meu.am sa incerc si reteta asta de pui arata senzational.pupicei
Bine te-ai intors Amalia!Simteam lipsa retetelor tale, care pentru mine sunt o inspiratie mereu ;)
wow, you did a great job, photo is amazing!
Viin Laura !
Multumesc Vera !
Diana daca ai stii cati soti fericiti am facut :)),sper sa-ti reuseasca retetele daca ai nevoie de ajutor sa-mi scrii .
Bine v-am regasit Ruxi , te pup si sper sa postez retete cat mai multe !
Thank you Jasenka :).
am un premiu pt. tine! te pup!
io's un anti talent total in bucatarie , sunt destul de limitata in retete dar iau non stop notite si in orice tara merg fur cate ceva , (atata cat pricep)
de vreo saptamana ma tot uit pe site si balesc ca un copil mic, m-a lasat masca tortul egiptean ca idolatrizez nuca. felicitari pt toate retetele, ma inspir zilnic atata cat price si io, am sa sriu dupa ce am sa fac tortul insa mai tarziu ca momentan se apropie nunta . felicitari mentru tot
iulia
ieri am facut puiul de vara a iesit exceptional, bun de tot.ai retetele exact pe gustul meu, sunt foarte fericita de cand te-am descoperit
Mersi Flori :).
Iulia multumesc mult ai griga cu silueta daca te pregatesti pentru nunta :).
Diana ma bucur pentru asta, daca te pot ajuta la vreo reteta nicio problema :).
E extraordinara! toate retele cu pui arata delicios, abia astept sa le incerc, una pe zi :)
ma bucur mult ca te-am descoperit, mult succes!
Draga Dana sper sa-ti reuseasca si sa fie pe gustul tau :)… daca ai vreo nelamurire te rog sa-mi scrii .
am lasat la marinat peste noapte.gustul de coriandru e grozav.a iesit foarte bun.
Foarte bine! Cu cat sta la marinat mai mult cu atat mai bine :). Maine o sa fac o alta reteta cu pui :).