Inele de calamar cu orez


Azi am gatit ceva usor si la oferta :), inele de calamar cumparate la un pret bun.

Ingrediente:
500g inele calamar
2 cesti orez cu bobul rotund ( aprox 300g)
1 ardei gras
1 ceapa
2 morcovi
1 lingurita boia
100 ml vin alb
sare,piper, putin ulei

Lasam inelele la dezghetat. Morcovii ii curatam si ii dam pe razatoarea mare, ceapa o tocam marunt iar ardeii ii taiem cubulete.
Incingem ulei intr-o cratita mai groasa, adaugam ceapa , lasam sa se caleasca pana devine sticloasa apoi adaugam morcovii si ardeiul. Amestecam bine 2 minute la foc iute si adaugam inelele de calamar. Adaugam si boia, amestecam mereu. Adaugam vinul , apoi orezul si 3 cesti de apa. Eu am pus si putina vegeta.

Lasam sa fiarba la foc mic cu capac timp de 15-20  min timp in care mai adaugam 2 cesti de apa. Stingem focul si mai lasam 5 minute.

Condimentam cu piper. Mi-a placut mult combinatia , defapt pare a fi un pilaf de orez cu calamar … usor si gustos.
Reteta este preluata de pe blogul lui Pilar cu multumiri :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


10 comentarii la „Inele de calamar cu orez”

  1. Amalia, qué rico te ha quedado, gracias por enlazarme y veo que eres la que más recetas mías haces. Cuanto me alegra.
    un beso

  2. Ce pofta mi-ai facut! Imi place combinatia de orez cu calamari sau cu creveti. Cumpar maine si fac neaparat. Timpul de gatire e suficient pentru calamari, nu raman tari? Multumesc.

    1. nu raman tari dar prima data prajeste cala marii dupa ce sau imuiat putin scoatei pentu ca asa ramane mai gustos uleiul se numeste palla de calamares

  3. Buna Amalia,

    Tocmai ce l`am luat de pe foc. Arata foarte bine si .. abia astept sa`l gust.
    O singura problema, daca e sa`l las pe foc cu capacul pus, la mine s`a prins. De 2 ori .. dar l`am salvat la timp, pana sa se arda.

    Multumesc.
    Alex.

  4. Alex sper ca gustul sa compenseze :).. eu folosesc o oala cu fundul gros si focul intotdeauna la minim… desigur, trebuie sa amesteci din cand in cand …sper sa-ti placa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.