Azi am gatit ceva usor si la oferta :), inele de calamar cumparate la un pret bun.
Ingrediente:
500g inele calamar
2 cesti orez cu bobul rotund ( aprox 300g)
1 ardei gras
1 ceapa
2 morcovi
1 lingurita boia
100 ml vin alb
sare,piper, putin ulei
Lasam inelele la dezghetat. Morcovii ii curatam si ii dam pe razatoarea mare, ceapa o tocam marunt iar ardeii ii taiem cubulete.
Incingem ulei intr-o cratita mai groasa, adaugam ceapa , lasam sa se caleasca pana devine sticloasa apoi adaugam morcovii si ardeiul. Amestecam bine 2 minute la foc iute si adaugam inelele de calamar. Adaugam si boia, amestecam mereu. Adaugam vinul , apoi orezul si 3 cesti de apa. Eu am pus si putina vegeta.
Lasam sa fiarba la foc mic cu capac timp de 15-20 min timp in care mai adaugam 2 cesti de apa. Stingem focul si mai lasam 5 minute.
Condimentam cu piper. Mi-a placut mult combinatia , defapt pare a fi un pilaf de orez cu calamar … usor si gustos.
Reteta este preluata de pe blogul lui Pilar cu multumiri :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Amalia, qué rico te ha quedado, gracias por enlazarme y veo que eres la que más recetas mías haces. Cuanto me alegra.
un beso
Ce pofta mi-ai facut! Imi place combinatia de orez cu calamari sau cu creveti. Cumpar maine si fac neaparat. Timpul de gatire e suficient pentru calamari, nu raman tari? Multumesc.
nu raman tari dar prima data prajeste cala marii dupa ce sau imuiat putin scoatei pentu ca asa ramane mai gustos uleiul se numeste palla de calamares
Ama, aseara am facut porcul cu rosii in bulion si mini-ciupercute. A iesit genial. Sarumana maxim pentru toate ideile.
Gracias Pilar :)
Amalia e suficient timpul, sa-mi scrii daca ti-au placut :). Pup!
Cu drag Cristina, sper sa incerci ceva dulce pe weekend .
Buna Amalia,
Tocmai ce l`am luat de pe foc. Arata foarte bine si .. abia astept sa`l gust.
O singura problema, daca e sa`l las pe foc cu capacul pus, la mine s`a prins. De 2 ori .. dar l`am salvat la timp, pana sa se arda.
Multumesc.
Alex.
nu are nimic aici in bucataria spaniola se zice ca orezul trebue sa fie lipit un pic ca asa e mai gustos ……da nu ars
Alex sper ca gustul sa compenseze :).. eu folosesc o oala cu fundul gros si focul intotdeauna la minim… desigur, trebuie sa amesteci din cand in cand …sper sa-ti placa!