Garnitura de orez 1


Reteta o am de la o colega care mi-a spus ca a mancat asa ceva la o doamna de origine araba. Pot sa va spun ca orezul are un gust deosebit de bun .

Ingrediente:
1 cana de orez
3 cani de apa
sare
3 linguri ulei de masline extravirgin

Punem uleiul sa se incinga intr-o cratita si cand este incins turnam 1/2 de cana de orez. Amestecam pe foc mic pana cand se rumeneste bine, apoi adaugam si restul de orez , amestecam apoi adaugam apa si sare. Lasam sa fiarba cu capac la foc mic pana orezul este fiert. Stingem focul si mai lasam sa stea 5 minute. Servim Acum trebuie sa va scriu ca nu m-am putut abtine si am pus un varf de cutit de vegeta ( voi sa nu puneti :)).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Garnitura de orez 1”

  1. data viitoare poti sa pui cand adaugi apa,putina curcuma.si la sfarsit sos soia si nu mai are nevoie de vegeta.

  2. Am aflat su eu tehcnica asta de prajire a orezului ca prim pas ( inainte puneam orezul in apa fierbine) and am ajuns in America. Explicatia este urmatoarea: fiecare bob de orez se "imbiba" cu grasime si astfel cand se fierbe nu se lipeste unul de altul. Desigur, conteaza si ce fel de orezi folosesti…unele tipuri de orez au un continut mare de amidon (ca pentru risoto…ex:arborio rice), unele specii au contnut mediu de amidn si eele cntinus scazut. Mancarea chinezeasca este facuta cu orez cu continut scazut de amidon astfel incat boabele de orez nu se lipsc. Americanilor le place mult "orezul prajit" din restaurantele chinezesti:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.