Reteta o am de la o colega care mi-a spus ca a mancat asa ceva la o doamna de origine araba. Pot sa va spun ca orezul are un gust deosebit de bun .
Ingrediente:
1 cana de orez
3 cani de apa
sare
3 linguri ulei de masline extravirgin
Punem uleiul sa se incinga intr-o cratita si cand este incins turnam 1/2 de cana de orez. Amestecam pe foc mic pana cand se rumeneste bine, apoi adaugam si restul de orez , amestecam apoi adaugam apa si sare. Lasam sa fiarba cu capac la foc mic pana orezul este fiert. Stingem focul si mai lasam sa stea 5 minute. Servim Acum trebuie sa va scriu ca nu m-am putut abtine si am pus un varf de cutit de vegeta ( voi sa nu puneti :)).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Interesant! Voi face si eu !
Multumesc!
Te pup!
Mihaela
data viitoare poti sa pui cand adaugi apa,putina curcuma.si la sfarsit sos soia si nu mai are nevoie de vegeta.
la minunatiile care ies din mainile tale…te iertam pentru vegeta:)
o seara superba si numai bine!
Mihaela sper sa-ti placa !
Pansy multumesc de sfat, curcuma nu am dar sos de soia am :).
Multumesc Boscodina :))
Am aflat su eu tehcnica asta de prajire a orezului ca prim pas ( inainte puneam orezul in apa fierbine) and am ajuns in America. Explicatia este urmatoarea: fiecare bob de orez se "imbiba" cu grasime si astfel cand se fierbe nu se lipeste unul de altul. Desigur, conteaza si ce fel de orezi folosesti…unele tipuri de orez au un continut mare de amidon (ca pentru risoto…ex:arborio rice), unele specii au contnut mediu de amidn si eele cntinus scazut. Mancarea chinezeasca este facuta cu orez cu continut scazut de amidon astfel incat boabele de orez nu se lipsc. Americanilor le place mult "orezul prajit" din restaurantele chinezesti:)
Aha, am mai invatat ceva.
Referitor la vegeta si nu numai, iti dau un link care poate te va convinge sa rennunti la ea.
http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-umami-al-cincelea-gust-periculos-de-bun.html