Aluat de pizza cu bere

Aluat de pizza cu bere
Aluat de pizza cu bere

Aluat de pizza cu bereDaca e meci e bere. Daca e bere e pizza. Daca e pizza sunt calorii si cred ca ar trebui sa ma opresc aici. :) O reteta foarte buna de aluat de pizza cu bere, pe care am gasit-o intamplator pe un blog.

Ingrediente necesare pentru aluatul de pizza cu bere:

  • 500g faina
  • 300ml bere
  • 7 g drojdie uscata sau 12g drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei de masline
  • putina sare si piper
Pentru topping: Va las sa alegeti, eu am pus sos de rosii, putin oregano, sunca, cascaval.
In reteta era prosciuttto si mozzarella… si rucola la sfarsit.
Folosim bere de buna calitate.

Cum preparam aluatul de pizza cu bere?

Punem drojdia cu putina bere, le amestecam pana se dizolva drojdia.
Intr-un vas mai mare amestecam faina, berea, uleiul, sarea, piperul si amestecul de drojdie cu bere.
Framantam putin pana obtinem o coca elastica (cam 5 minute). Acoperim si lasam la cald sa dospeasca o ora.
Impartim aluatul in 3, intindem fiecare bucata si o punem in tava unsa cu putin ulei.
Punem deasupra toppingul (mai bine cumparam mozarella decat cascaval).
Eu am uns marginile cu ou batut (mi-a ramas de la snitele) .
Aluat de pizza cu bere
Aluat de pizza cu bere
(Am noroc cu sistemul de copt pentru ca in el se pot coace 3 tavi o data. )
Aluat de pizza cu bere
Aluat de pizza cu bere
Coacem in cuptorul incins la temp. mare , timp de 10-12 minute.
Aluat de pizza cu bere: rezultatul final
Aluat de pizza cu bere: rezultatul final
Servim imediat. E a 2-a repriza si niciun gol. Sa nu va suparati daca tin cu Spania. Cat despre aluat, numa’ bun. :)
Sistemul de copt l-am cumparat din Kaufland acum 2 ani cred, de atunci nu am mai vazut.
Asta e tot! Avem o pizza delicioasa, facuta cu un aluat cu bere. :D

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


29 de comentarii la „Aluat de pizza cu bere”

  1. Am incercat si eu aluatul de pizza cu bere fara sa am habar ce minuni poate face. E super. De acum numai cu bere o sa fac

  2. E foarte buna,am facut si eu azi,dar am pus si cateva feliute de rosii deasupra.te pup si felicitari pt retete! valentina

  3. Ma bucur ca ti-a placut acest aluat cu bere,eu il fac la servici de foarte mult timp .Aceasta reteta este servita miilor de turisti care vin la mare….multi pupici

  4. lol..in timp ce citeam reteta ma gandeam…sigur o intreb de unde si-a comandat sistemul :))) iaca ca am vazut in finalul reteteti si raspunsul :((
    o intrebare… vreo reteta de aluat de pizza fara drojdie cunosti? nu am gasit nicaieri…

  5. Am descoperit de curand blogul tau, azi am incercat acest blat cu bere, e ceva deosebit, voi face numai asa de acum incolo.
    Eu am facut pizza in tava mare de la aragaz, cu cantitatile respective si a iesit foarte bine.
    Imi place mult suportul pentru tavi, eu nu l-am vazut pe nicaieri, asa ca mai caut.

    Felicitari pentru blog, voi mai incerca si alte retete.

  6. revin, iar cu aceasi intrebare de ieri; as putea sa fac din timp aluatul, cu vreo 2-3 ore inainte¿ astept raspuns:) multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.