Ati observat ca am „dat-o” pe legume si ca sa nu-mi ies din ritm va propun pentru acest weekend un ghiveci de legume , cu carne de vaca sa nu-mi dezamagesc jumatatea :).
Spun pentru weekend pentru ca timpul de preparare e putin mai indelungat.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vaca ( eu am folosit pulpa )
- 2 morcovi
- 2 buc pastarnac
- 3 cepe mai mici
- 1/4 telina
- 1 praz
- 4-5 cartofi potriviti
- 200ml ulei
- 1 lingura pasta de ardei ( puteti folosi un ardei taiat cubulete )
- 1 foaie de dafin
- 150ml bulion
- sare
Taiem carnea de vaca cubulete mici si o prajim in putin ulei pana se deschide la culoare. Lasam pana scade apa de la carne si apoi completam cu apa. Adaugam o frunza de dafin si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand carnea este aproape gata adaugam morcovii, pastarnacul , telina si ceapa taiate feliute. Mai adaugam si apa pana cand legumele sunt acoperite si lasam sa fiarba.
Cand carnea este fiarta adaugam cartofii taiati cuburi mai mari si prazul taiat felii. Punem bulionul, pasta de ardei si cam 1/2 pahar de ulei si bagam cratita la cuptor .
Eu am mutat mancarea dintr-o oala in alta pentru ca cea in care am inceput sa gatesc avea manere de plastic .
Lasam ghiveciul la cuptor la foc mic aprox 15-20 de minute.
Servim cu muraturi . Este delicios!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Imi plac mancarurile cu legume.
Si chiar asa cum zici,desi barbatilor nu prea le place mancarea fara carne,eu mai fac si din astea uneori :))
Sanatoasa papica ta!
Multumesc mult , felicitari pentru "indrazneala" :)).
mmm arata bine, dar cum nu-mi place telina si pastarnacul mai ales in bucati mari, cred ca le-as inlocui cu ciuperci :)
O intrebare Amalia:
in coloanele din dreapta, apar toate retetele postate de pana acum, sau mai sunt si altele care le gasesc doar daca dau un search?
Acum este pe foc, imi lasa gura apa numai cand ma gandesc ce buna o sa fie :)
che meraviglia!! chissà che buona!!ciao!
foarte buna sigur
Grozava mancarica…trebuie sa o incerc si eu ca prea bine arata!
weekend placut!
Roxana poti pune ce legume vrei chiar si mazare sau fasole verde :0. Da sunt toate retetele sper ca nu mi-a scapat vreuna :).
Astept impresiile de dupa :).
Grazie Federica !
Ina sper sa o incerci e delicioasa .
Multumesc Violette :)
Hi there,
Thanks for sharing the link – but unfortunately it seems to be down? Does anybody here at http://www.haisagatim.ro have a mirror or another source?
Thanks,
Peter
hmmmmm! o tocana de vaca cu legume nu poate fi decat delicioasa
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
Super mancarica! Sunt sigura ca iese delicioasa! Pupici draga mea!
Asta da! Boon. te-am trecut in blogroll. :)
Arata foarte bine ghiveciul tau, si eu am facut zilele acestea ghiveci de legume, a iesit foarte bun – doar ca l-am facut un pic mai dietetic.