Ghiveci de legume cu carne de vaca

Ati observat ca am „dat-o” pe legume si ca sa nu-mi ies din ritm va propun pentru acest weekend un ghiveci de legume , cu carne de vaca sa nu-mi dezamagesc jumatatea :).
Spun pentru weekend pentru ca timpul de preparare e putin mai indelungat.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vaca ( eu am folosit pulpa )
  • 2 morcovi
  • 2 buc pastarnac
  • 3 cepe mai mici
  • 1/4 telina
  • 1 praz
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 200ml ulei
  • 1 lingura pasta de ardei ( puteti folosi un ardei taiat cubulete )
  • 1 foaie de dafin
  • 150ml bulion
  • sare

Taiem carnea de vaca cubulete mici si o prajim in putin ulei pana se deschide la culoare. Lasam pana scade apa de la carne si apoi completam cu apa. Adaugam o frunza de dafin si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand carnea este aproape gata adaugam morcovii, pastarnacul , telina si ceapa taiate feliute. Mai adaugam si apa pana cand legumele sunt acoperite si lasam sa fiarba.
Cand carnea este fiarta adaugam cartofii taiati cuburi mai mari si prazul taiat felii. Punem bulionul, pasta de ardei si cam 1/2 pahar de ulei si bagam cratita la cuptor .
Eu am mutat mancarea dintr-o oala in alta pentru ca cea in care am inceput sa gatesc avea manere de plastic .
Lasam ghiveciul la cuptor la foc mic aprox 15-20 de minute.
Servim cu muraturi . Este delicios!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


18 comentarii la „Ghiveci de legume cu carne de vaca”

  1. Imi plac mancarurile cu legume.
    Si chiar asa cum zici,desi barbatilor nu prea le place mancarea fara carne,eu mai fac si din astea uneori :))
    Sanatoasa papica ta!

  2. mmm arata bine, dar cum nu-mi place telina si pastarnacul mai ales in bucati mari, cred ca le-as inlocui cu ciuperci :)
    O intrebare Amalia:
    in coloanele din dreapta, apar toate retetele postate de pana acum, sau mai sunt si altele care le gasesc doar daca dau un search?

  3. Roxana poti pune ce legume vrei chiar si mazare sau fasole verde :0. Da sunt toate retetele sper ca nu mi-a scapat vreuna :).

  4. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.