Recunosc ca nu folosesc prea des aluatul de tip foietaj desi imi plac la nebunie croisantele sau alte chestii ce se desfac foi – foi :). Desigur, am retete, chiar doua cred, insa cateodata cand esti presat de timp poti incerca varianta ultra rapida cu aluat congelat. Reteta de mai jos este una simpla, poate ati mai intalnit-o pe internet, va asigur ca spiralele sunt foarte bune caldute dar nu a 2-a zi :).
Ingrediente:
- 2 foi aluat foietaj congelat
- 300g sunca feliata subtire
- 300g cascaval feliat subtire
- 200g mustar Dijon ( optional )
- 1 ou
- sare
1. Pentru inceput e foarte important sa respectati instructiunile de pe ambalaj. Aluatul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Cuptorul se preincalzeste la 200g C ( daca aveti optiunea de ventilatie si mai bine ).
2. Cand aluatul s-a dezghetat desfacem usor prima foaie ( sunt 2 foi in pachet ), se unge cu mustar, apoi se pune un strat de sunca si unul de branza rasa. Taiem cu un cutit bine ascutit fasii mai late de aluat pe care le rasucim si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem cu ou, presaram sare si coacem cam 10 minute. Atentie sa nu lasati prea mult la copt deoarece spiralele vor avea un gust amarui.
O alta varianta si mai rapida este sa rulati aluatul dupa ce ati pus mustar, sunca si branza felii ( nu rasa ) si sa-l taiati felii.
Sa aveti pofta!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]