Baghete rustice cu cherry, masline si usturoi


M-am „ocosit” ( ocosa = sfatoasa , oare bine am zis ? ) cu reteta asta, sincer nu-mi dadea pace de cand am vazut-o, pentru ca imi placea totul la ea . Reteta e foarte simpla doar ca aluatul trebuie lasat la dospit de pe o zi pe alta … dar nu trebuie framantat deloc :)

Ingrediente:

  • 400g faina de paine (eu am pus faina 650)
  • 1/2 lingurita sare de masa
  • 3/4 lingurita de zahar
  • 1/4 lingurita drojdie instant sau uscata
  • 350g apa calduta
  • 1/4 pahar ulei de masline extravirgin

pentru pus deasupra

  • 4-5 rosii cherry
  • 10 masline
  • 8 catei de usturoi
  • 3/4 lingurita sare grunjoasa

Intr-un bol punem faina, drojdia, sarea. zaharul si apa. Amestecam cu o lingura si obtinem un aluat lipicios. Il acoperim si il lasam la dospit 10-18 ore daca e mai cald in camera sau 24 daca e mai racoare ( eu l-am pus in camara) .

Apoi presaram cu generozitate faina pe planseta de lucru si rasturnam aluatul dintr-o miscare, curatind cu o paleta bolul . Indoim aluatul de 3 ori ( adica il adunam punand marginile una peste alta) formand o minge turtita ( aluatul e moale) . Ungem deasupra cu ulei de masline si presaram sare grunjoasa.

Ungem un bol cu ulei de masline si punem aluatul cu fata in jos. Lasam sa dospeasca 1 ora pana se dubleaza in volum apoi il rasturnam pe planseta infainata il impartim in 4 . Prindem cu amandoua mainile o bucata de aluat si o intindem usor , apoi o punem in tava tapetata cu hartie de copt .( Acum citesc ca trebuie lasat 1 cm intre baghete :)).

Buuun. Punem pe fiecare bagheta felii de rosii cherry, catei de usturoi si masline. Dam iar cu pensula cu ulei de masline si presaram cu sare. Pe cea cu masline nu mai punem sare ca e deja sarata de la masline. Coacem in cuptorul incins la foc potrivit 10-15 minute pana se rumenesc frumos.

Servim . Crocante, extra crocante. Ma gandesc sa repet reteta dar sa le las mai putin la dospit .

Reteta am preluat-o de pe un blog italian , din pacate nu l-am salvat.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


11 comentarii la „Baghete rustice cu cherry, masline si usturoi”

  1. sunt tare frumoase! dar chiar musai sa le lasi de pe o zi pe alta? daca le-ai lasa mai putin oare ar creste mai putin?

  2. interesanta idee.da'daca zici ca e crocanta rau,avand ceva probleme cu dantura,n-as incerca-o in varianta asta.poate intr-o varianta de paine taraneasca mai romaneasca,pastrand ingredientele,ca sa nu se altereze aroma.

  3. Lacrima asa era reteta si eu am respectat-o … daca le incerci in varianta dospitului mai putin te rog sa-mi scrii cum ti-au iesit.

  4. Foarte delicios arata. Trebuie incercata reteta neaparat. Multumim pentru bucuria ta de a impartasii cu altii din munca ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.