Pentru iubitorii de batoane dots si bounty exista batonul cu branza dulce si cocos, o combinatie de succes intre cele doua gustari.
Batoanele cu branza dulce si cocos se fac rapid cu doar 4 ingrediente, eu le-am facut in maxim 15 minute. Sunt bune, ti s etopesc in gura si invelite in glazura de ciocolata te fac sa iti iei gandul d ela cele cumparate din magazine. Am facut o portie dar data viitoare cu siguranta o sa fac portie dubla pentru ca s-au mancat toate in aceeasi zi.
Cel mai important este ce tip de branza dulce folositi, eu am cumparat din Lidl, branza de vaci grasa cu 9.7% grasime, a functionat perfect. Puteti folosi si ricotta, regula de baza este ca indiferent de procentul de grasime branza trebuie scursa bine de zer.
Glazura este un must have cum s-ar spune, da un gust delicios si aspect batoanelor. E drept ca pe mine ma calca pe nervi chestia cu glazura, am impresia ca toata bucataria e plina de ciocolata, ba trebuie sa pui un gratar dedesubtul prajiturii, ba sa ai grija cum topesti ciocolata, insa ew drept ciocolata e regina dulciurilor nu se poate fara ea.
Puteti sa faceti batoanele si sub forma de bomboane si sa le glazurati o sa fie la fel de bune si va fi si mai multa ciocolata :)
Batoane cu brânză dulce și cocos
Ingrediente pentru 12 batoane:
- 250g branza dulce de vaci bine scursa de zer ( sau ricotta)
- 125 de fulgi de cocos
- 75g zahar pudra
- 200g ciocolata
- 4 linguri ulei
Intr-un bol punem branza dulce, adaugam zaharul pudra, fulgii de cocos si cu o furculita amestecam. O sa vedeti ca la inceput este nisipos amestecul, in acel moment renuntati la furculita si folositi mana. Framantati la fel ca si la un aluat pana se omogenizeaza. Textura este buna cand strangeti in pumn o bucata de aluat si nu se desface. Daca nu s eincheaga mai adaugati fulgi de cocos. Gustati si la fel puteti suplimenta cu zahar, eu nu am mai pus pentru ca urmeaza si glazura care este dulce.
Formati batoane, incercand sa le faceti de aceeasi marime si le puneti pe un platou.
Bagati platoul la frigider pana preparati glazura.
Pentru glazura puneti intr-un bol ciocolata si uleiul si le topiti la microunde sau pe baie de abur.
O alta metoda este sa puneti cicolata si uleiul intr-o punga si sa le scufundati intr-un ibric cu apa fierbinte.
Am folosit o metoda de glazurare foarte simpla. Am infipt intr-un baton un betisor de frigarui si l-am scufundat in glazura, apoi cand a ramas mai putina m-am ajutat de o lingurita.
Odata glazurat il puneti pe un platou pe care puneti o hartie de copt ca sa se dezlipeasca mai usor. Eu am omis hartia si cand batoanele s-au racit le-am dezlipit mai greu.
Presarati peste batoane nuca de cocos si puneti platoul la rece timp de 30 de minute sau pana se intareste ciocolata.
Sunt absolut irezistibile, foarte bune!
Observatii:
Puteti sa le glazurati cu ciocolata alba daca doriti
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]