Vă scriu sincer că nu sunt adepta bomboanelor energizante sau proteice, intre mese prefer sa mănânc un fruct sau puțină ciocolată însă cochetez câteodată cu aceste gustări sănătoase.
Pe blogul meu găsiți puține rețete de acest gen dar prepar si testez de ceva vreme deserturi cu pseudocereale și fructe uscate. Cu succes aș zice, picilor le plac, la fel și mie, pe soț încă nu l-am convins :) dar mai este timp.
Rețeta de mai jos se încadrează în aceasta categorie, iar aceste bile sunt chiar bune, mie mi-au plăcut tare mult plus că se fac super rapid și le puteți pune la pachet la servici sau la școală ca desert sau gustare.
Rețetă de bile energizante cu fulgi de ovăz
Ingrediente:
-250g fulgi de ovăz
– 3 linguri zahăr brut
– 2 banane potrivite coapte
– 40g ulei de cocos sau unt dacă nu aveți ulei de cocos
– 1 ou
– 1 vârf de cuțit de sare
– 2 linguri fulgi de cocos
– 2 linguri goji
– 2 linguri semințe de in
– 2 linguri semințe chia
Cum preparam bilele energizante cu fulgi de ovăz?
Intr-un bol punem toate ingredientele mai puțin oul si bananele. Le amestecăm ușor apoi adaugam oul și bananele zdrobite.
Cu mâna udă formăm bile pe care le coacem la 180grade Celsius timp de 20 de minute până încep să se rumenească ușor.
Le lăsăm să se răcească și le servim.
Se pot depozita la frigider timp de cateva zile.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]