Foarte cunoscuta aceasta reteta in randul mamicilor mai ales, eu bineinteles ca numai acum am dat de ea pentru ca in general caut alte tipuri de retete. Acesti biscuiti se pot face cu orice fel de branza, ies la fel de buni. Reteta este usoara si rapida nu necesita timp de crestere si are doar 3 ingrediente.
Ingrediente ( 1 tava de aragaz de biscuiti)
- 100g unt
- 100g faina
- 100g branza ( eu am folosit cascaval)
- ou pentru uns deasupra
- optional seminte de susan, sare, mac, chimen
1. Amestecam toate ingredientele ( branza rasa fin, faina, untul la temperatura camerei) pana obtinem o coca omogena.
Lasam la rece 1 ora, apoi intindem o foaie de 1/2 cm si decupam biscuiti.
Eu am folosit aceasta forma de plastic, dar puteti decupa si covrigei sau sa taiati saratele.
2. Preincalzim cuptorulla 170g C, tapetam o tava cu foaie de copt si asezam biscuitii taiati. Ungem cu ou batut si presaram seminte. Coacem pana se rumesc frumos ( atentie sa nu-i ardeti),aproximativ 10-15 minute.
Lasam sa se raceasca si depozitam biscuitii in cutii de tabla. La mine chestia asta nu functioneaza, am o cutie goala de fursecuri care o tin special pentru asta dar nu am apucat sa o folosesc niciodata :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]