Întotdeauna cu o lună înainte de sărbătorile de iarnă încerc rețete noi de prăjituri pentru că îmi place să merg la „sigur” atunci când prepar dulciurile de Crăciun și Anul Nou. Am o colecție mare de rețete de dulciuri, când eram un pic mai tânără alegeam deobicei prăjituri cu cremă și multă nucă dar acum de când cei mici nu mai sunt chiar așa de mici :) prepar tot mai des biscuiți, brioșe și alte deserturi la care mă pot ajuta și ei.
Biscuiții cu portocale sunt deja pe listă, aroma de portocale este cea care m-a făcut să îmi doresc să reîncerc rețeta. Rețetă simplă dealtfel, așa cum îmi place mie și cum cred că v-am obișnuit deja.
Din ingredientele de mai jos ies aproximativ 22 bucăți
Ingrediente:
- 90g unt la temperatura camerei
- 20g zahăr
- 60g smântână dulce de minim 30%grăsime
- 1 gălbenuș de ou
- 200g făină
- coaja rasă de la o portocală potrivită ca mărime ( recomand portocalele de Valencia, le găsiți aici )
- 2 linguri suc de portocale
- 1 plic zahăr vaniliat
- 1 vârf cuțit de sare
- 1linguriță rasă praf de copt
Mai avem nevoie de:
- 30g zahăr
- 1 plic zahăr vaniliat
Procedura de preparare este foarte simplă, nu necesită timp și nici mixer :)
Preîncălzim cuptorul la 180g C.
Amestecăm untul cu zahărul și zahărul vaniliat. Puteți folosi o lingură de lemn sau o spatulă. Adăugăm gălbenușul de ou, smântâna, coaja rasă de portocală, sucul de portocale, sarea. Apoi punem toată făina cernută în prealabil și amestecată cu praful de copt.
Răsturnăm aluatul pe planșetă și îl împărțim în 22 de bucăți. Dacă vă ies 20 nicio problemă doar să rețineți că deși bucățile de aluat sunt mici cresc mult în timpul coptului.
Formăm cu mâna biluțe care le dăm prin amestecul de zahăr și zahăr vaniliat și apoi le așezăm în tavă pe o hârtie de copt.
Coacem biscuiții timp de 20minute, o să observați că se rumenesc puțin, asta înseamnă că sunt gata.
Îi scoatem pe un platou și îi lăsăm să se răcească apoi îi putem depozita într-o cutie metalică. La noi nu a mai fost cazul pentru că s-au mâncat toți :)
Asta e rețeta, vă rog să țineți minte: fără mixer, portocale de calitate, timp scurt de preparare, faceți din start porție dublă căci se vor mânca rapid.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]