Biscuiti Eti Puf

Biscuiti Eti Puf 0

Poate ii cunoasteti, poate nu. Daca nu, va explicitez acum ce sunt: biscuitii Eti Puf sunt niste biscuiti simpli peste care se pune o spuma de bezea, apoi se decoreaza cu nuca de cocos alba sau colorata, bombonele, ciocolata. Erau celebri acum cativa ani buni dar au reaparut din nou si pentru ca reteta este foarte simpla i-am facut si eu acasa la insistentele celui mic.

Si daca e sa fiu sincera aceasta reteta de dulce este cea mai dulce din cate am postate pe site :). 

Ingrediente ( aprox 25 buc) :

  • biscuiti rotunzi ( de preferat nu foarte dulci )
  • 110 ml apa
  • 150g zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 2 albusuri de ou
  • 10g gelatina
  • pentru decor nuca de cocos si bombonele

Biscuiti Eti Puf 1

1.  Gelatina se pune la hidratat in 50ml apa.

2. Restul de apa si zaharul se pun intr-o craticioara la foc mic, pana se dizolva zaharul si siropul incepe sa fiarba. Tragem cratita deoparte, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine pana se omogenizeaza.

3. Mixam albusurile spuma si apoi adaugam treptat siropul fierbinte, mixand mereu.

Biscuiti Eti Puf  2Biscuiti Eti Puf  3

Lasam spuma sa se raceasca ( o sa observati ca incepe sa se intareasca ). Cand este suficient de tare cat sa o puneti peste biscuiti o folositi ca atare. Eu am folosit un pos cu care am pus spuma peste biscuiti dar puteti sa va ajutati si de o lingurita. 

4. Intoarcem biscuitii cu spuma in jos si o trecem prin cocos sau bombonele. Eu atat am avut pentru decor dar cu siguranta gasiti mai multe variante. 

Biscuiti Eti Puf  4Biscuiti Eti Puf  5

Lasam la rece cateva ore si apoi servim.

Daca reusiti sa mancati mai mult de 2 sunteti campioni :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Biscuiti Eti Puf”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.