Branzoaice trandafir

Trandafir, bujor sau ce-or fi tare bune mai sunt :). Mi-am propus sa nu mai fac „cocaturi” dar aseara m-a apucat o pofta nebuna de branzoaice si pentru ca am tot auzit de cele trandafir am zis hai sa le incerc.

Am rămas ușor uimita și de a dreptul burdușita după ce le am facut și le am mâncat rapid ca au fost atât de bune de nu va puteți închipui

Pe principiul mananci una si știi ce mănânci, am făcut 10 bucăți. Dacă doriți sa le faceți mai mici sau mai cinașe cum ar zice mama, împărțiți aluatul în 20.

Rețeta este foarte simplă și ușor de preparat.

Branzoaice trandafir

Ingrediente 10 buc:

  • 500g faina alba
  • 20g drojdie proaspata
  • 300ml lapte
  • 50g unt
  • 80g zahar
  • 1 gălbenuș de ou

Pentru umplutura:

  • 400g branza de vaci
  • 2-3 linguri stafide (eu nu am pus)
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura gris
  • coaja rasa de lamaie, portocala
  • 1 plic zahar vaniliat

Mai avem nevoie de 1 gălbenuș de ou plus o lingura de lapte pentru uns deasupra.

1. Pentru aluat frecam drojdia cu o lingurita de zahar, adaugam putin lapte caldut (2-3linguri) si lasam la loc cald sa creasca.

Cernem toata faina intr-un vas pentru framantat, in mijloc punem zaharul, gălbenușul de ou, drojdia crescuta. Adaugam laptele caldut in care am pus untul sa se topeasca. Punem si un varf de cutit de sare. Framantam bine pana aluatul se desprinde de vas (este ușor lipicios) si lasam sa creasca 1 ora acoperit.

Eu pun vasul în cuptor, bineînțeles cu focul stins, acolo e ferit de aer rece sau de curenți și aluatul poate creste în voie.

Stafidele le punem pana creste aluatul în 100 ml apa în care am pus putina esență de rom.

Punem brânză într un bol, Adăugăm zaharul stafidele hidratate, coaja rasa de lămâie sau de portocala, grisul. Amestecam bine.

2. Cand aluatul a dospit, presaram putina faina pe masa de lucru, răsturnam aluatul pe masă și îl tăiem în 10 bucati.

Întindem fiecare bucata într un cerc cu diametrul de aproximativ 10-12 cm.

Cu mana formam bile de brânză care el punem în mijlocul aluatului intinsapoi tăiem în 6 pe margini dar nu pana în centru.

Îndoim aluatul ca în imagine apăsând pe colturi.

Procedam la fel și cu restul de aluat.

Rezulta 10 trandafiri frumos imbobociti :)

Punem branzoaicele in tava si mai lasam sa crească fix pana cuptorul s e încinge la 180 de grade Celsius Galbenusul de ou il amestecam cu o lingura de lapte si ungem cu o pensula branzoaicele.

Coacem la 180g Celsius timp de 20 de minute pana se rumenesc frumos.

Servim caldute pudrate cu zahar. Nu va mai spun cat sunt de bune si acum inghit in sec :).

Și un filmuleț în care se vede cât de frumoase  sunt  modalitatea de împăturit.

Poftă bună!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.