Bune atat pentru cei mici cat si pentru (viitoare) mamici. Pentru tatici mi-a fost teama sa incerc :).
Se fac usor si rapid.
Ingrediente pentru 8-10 buc:
- 300g dovlecei ( 1 dovlecel potrivit)
- 70g sunca
- 70g faina
- 2 oua
- 1/2 lingurita praf de copt
- sare
1.Dovlecelul il curatam de coaja si-l dam pe razatoarea mare. Adaugam putina sare si-l lasam 10 minute.
2.Sunca o taiem foarte fin.
3. Stoarcem bine dovleceii de zeama lasata si ii punem intr-un bol. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, sunca si ouale.
Adaugam foarte putina sare si amestecam. Punem cu lingurita compozitia in forme de briose unse cu putina grasime. (Eu am avut forme de silicon deci nu a fost cazul sa le ung).
4. Coacem briosele la cuptor timp de 15-25 min la 180g C. Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea.
Sunt delicioase!
Reteta este de pe net, din pacate nu mai am adresa.
Observatii:
Se pot face si in forma de chec daca nu aveti forme de briose.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Arata foarte bine si cred ca sunt delicioase.Am sa le testez azi.Am facut si o distribuire;
Rămân necoapte in forme