Bunătatea de pe lume atat am a va spune :) Nu sunt de fițe, se fac chiar foarte repede si merg de minune cu un pahar de vin alb. despre bruchete nu prea mai am a va scrie foarte multe decat daca vreau sa fac SEO , am deja cateva retete pe blog, si cu siguranta o sa mai fie pentru ca ne plac foarte mult. Deobicei le prepar mai spre sfarsit de saptamana , vineri sau sambata seara cand servim si cate un pahar de vin si poate printre copii mai avem cate o discutie despre ce si cum a trecut saptamana. Sunt la fel de binevenite si atunci cand avem musafiri si nu am timp sa pregatesc ceva de mancare…in general as zice ca bruschetele sunt binevenite oricand si psihologic iti dau o stare de bine pentru ca sunt si mititele dragute, gustoase, clar se face click undeva in creier cand musti dintr-una.
Revin la reteta si va spun ca este musai sa o incercati, nu am sfaturi, branza brie si prosciuto se gasesc in majoritatea magazinelor cu produse alimentare si cum acestea sunt mai peste tot e usor sa le achizitionati.
A si doar ca sa stiti, la brânza brie denumirea corecta este brânza de Brie, este o brânză moale și da se consumă și coaja. Merge consumată ca atare sau ușor topita alaturi de nuci si fructe.
Dar sa va scriu rapid de ce aveti nevoie pentru a prepara aceste delicioase bruschete.
Bruschete cu prosciutto și brie
Ingrediente:
- 1 bagheta frantuzeasca
- 100g branza brie
- 100g prosciutto
- 100g crema de branza
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline
- crema de otet balsamic
- nuca
Preincalzim cuptorul la 160 de grade. Bagheta o taiem felii pe diagonala astfel incat feliile de paine sa fie lunguiete.
Punem feliile de paine una langa alta in tava le stropim cu putin ulei de masline si le bagam la cuptor pana se prajesc frumos. Cand marginile incep sa se rumeneasca inseamna ca painea este gata. Puteti sa le prajiti apoi sa puneti ulei, nu e gresit deloc.
Scoatem tava si fiecare felie de paine o frecam cu usturoi.
Ungem cu crema de branza fiecare felie si asezam o bucatica de branza de Brie si o feliuta de prosciutto. Punem bucatele de sambure d enuca si apoi peste toate feliutele picuram putina crema de otet balsamic.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]