Deja nu mai este un secret ca imi plac ciupercile foarte mult asa ca orice reteta cu ciuperci este binevenita la noi in bucatarie si implicit pe blog :). Bruschettele cu ciuperci sunt un preparat delicios care se face rapid si va poate salva intr-o situatie de gen musafiri neanutati sau o cina savuroasa in compania unei persoane dragi insotite si de un pahar de vin alb. Se pot consuma si ca aperitive la o petrecere sau pur si simplu de pofta asa cum le-am mancat eu intr-o dupa amiaza cand asteptam sa dospeasca un aluat de cozonac.
In general la bruschette painea este foarte importanta asa ca folositi o paine gen ciabatta sau bagheta cu coaja crocanta. Bine poate fi si paine mai veche, pe care nu o mai consumati.
Ingrediente:
- 500g ciuperci proaspete, eu am folosit un mix de ciuperci champignon si pleurotus
- 1 ciabatta
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- ulei de masline
- suc de lamaie
- patrunjel verde
- sare
- piper proaspat
1 Ciupercile le stregem cu un prosop umed si le taiem felii subtiri. Incingem putin ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt, o prajim putin apoi adaugam ciupercile taiate felii. Amestecam si lasam sa scada, pana se prajesc putin apoi condimentam cu sare, piper si adaugam putin suc de lamaie. Puteti adauga si patrunjel verde tocat.
2. Pana se fac ciupercile pregatim painea. Puteti sa o prajiti in mai multe moduri, eu am taiat ciabatta felii in diagonala apoi le-am pus pe o hartie de copt la cuptor si le-am stropit cu putin ulei de masline, Le-am lasat pana s-au rumenit putin apoi am frecat fiecare felie cu usturoi.
Puteti sa prajiti feliile de paine apoi sa le frecati cu usturoi si sa le stropiti cu ulei de masline sau daca va grabiti sau va este lene sa le faceti la cuptor, folositi prajitorul de paine ( sa nu mai spuneti la nimeni de aceasta metoda).
3. Punem pe feliile de paine 2-3 lingurite din amestecul de ciuperci si servim.
Puteti sa le ungeti si cu un strat subtire de crema de branza si apoi sa puneti ciupercile sunt la fel de bune.
Se servesc imediat dar daca mai raman si pe a doua zi puteti sa le consumati cu incredere sunt bune :)
Daca va plac bruschetele puteti incerca si cealalta reteta de pe blog bruschette cu vinete si rosii.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]