Na bun, cu reteta asta e o istorie lunga dupa cum am vazut pe internet . La mine a fost foarte simplu, am vrut sa-i gatesc ceva bun sotului meu si am cumparat o caserola de pulpe de pui… mi-am amintit de reteta asta (am atatea ca deja le incurc) si am zis hai sa o incerc, doar aveam aproape toate ingrendientele. Foarte bun, mi-a placut sosul in mod deosebit… a si el a fost incantat, numai ca a adaugat si un chill, caci asa mananca el, picant.
Cacciatore înseamnă vânător in limba italiana. Pregatirea in stil vanatoresc, se refera la gatitul carnii de pui, poate fi si iepure cu ceapa, ierburi, rosii, ardei gras si ocazional vin. Este o reteta rustica foarte gustoasa.
Este recomandat sa folositi pulpe de pui, pot fi, inferioare, superioare, dezosate… desigur, daca va grabiti puteti folosi si piept de pui, insa pulpele de pui sunt mai fragede si dau o nota rustica preparatului.
Ce este foarte important, oala sau cratita in care se face preparatul, musai si neaparat sa fie una cu pereti grosi, eu am un ceaun cu capac de fonta de exemplu, si tigaie la fel.
Cacciatore de pui se poate servi cu piure de cartofi, mamaliguta, orez sau paste. Puteti sa-l serviti chiar si cu felii de paine prajita.
Ingrediente pentru rețeta de cacciatore de pui
Cantitati pentru 4 portii de tocana de pui (cacciatore)
- 2 pulpe intregi de pui sau 4 pulpe superioare
- 1 conserva de rosii decojite cubulete ( 370g)
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa potrivita
- 1 morcov potrivit
- 1 ardei gras mai mic
- 100ml vin alb
- 1 lingurita cimbru proaspat
- 1/4 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingura busuioc proaspat
- 1/2 lingura patrunjel proaspat
- putina faina
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita unt
- sare, piper
Cum se face rețeta de cacciatore de pui?
Curatam pulpele de piele (nu-i obligatoriu, pielea da un gust aparte preparatului , recomand sa o lasati) le condimentam cu sare si piper si apoi le trecem prin faina. Scuturam excesul de faina si le prajim in ulei si unt pana se rumenesc bine.
Scoatem pulpele de pui pe o farfurie.
Adaugam in tigaie ceapa tocata in grasimea ramasa si prajim 3 minute, apoi adaugam morcovii si areiul gras tocati cubulete si mai calim 5 minute.
Adaugam usturoiul tocat si mai prajim cateva secunde.
Apoi adaugam vinul si conserva de rosii ( in sezon puteti folosii rosii proaspete decojte) si amestecati bine.
Adaugati si cimbrul si oregan, apoi bucatile de pui si le acoperiti cu sos. Mai adaugati 100ml apa si apoi fierbeti la foc mic cu capac pana cand carnea este fiarta si sosul scade. Daca sosul este prea gros mai adaugati putin suc de rosii sau vin.
Cand carnea este gata , condimentati cu sare si piper daca este cazul si adaugati cateva masline Kalamata. Acestea dau un gust excelent mancarii.
Stingeti focul si adaugati busuiocul si patrunjelul verde tocat.
Serviti cu incredere etse o mancare foarte buna!
Un mic pont: radeti putin parmezan deasupra cand serviti tocana, o sa-i dea un plus de gust.
Noi am servit cu orzo si a fost foarte potrivit!
Reteta este preluata de pe saltandlavander.com cu mici modificari.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Mersi Amalia din nou! Chiar am o tavita cu pulpe si ma intrebam oare cum sa le prepar. Pupici
this looks so tasty and delicious…great!
Imi ploua in gura de pofta…
Ok Amalia, sa-mi scrii daca ti-a placut !
Thanks and kisses!
Alter Ego sper sa-l incerci e usor de gatit !
am gatit-o de 2x.e foarte buna si miroase bestial.
Cata si eu am repetat reteta asta :),acum am gasit un alt site ( rusesc) cu alte retete de pui, sper sa le incerc si pe astea. Seara faina!
Salut Amalia de mult am pus ochii pe reteta asta …. m-am tot gandit ce gatesc maine si pana la uram m`am hotarat o sa incerc reteta asta care arata f bine si nu ma indoiesc deloc ca e la fel de buna precum arata…orce reteta de la tine mi`ar iesit peste masura asteptarilor mele!
Ms mult:*
Revin maine cu detalii:))
Yamy yaaaamy a iesit f bun sosul in mod mi-a placut in mod special mai ales sotul care addoooora mancarurile cu sos:)
Multmuesc Amalia nici nu ma indoiam ca nu o sa iasa buna:)
Loredana nu ti-am raspuns pentru ca asteptam sa-mi scrii cum ti-a iesit … acum stau linistita , uite azi o sa postez o reteta de por cu sos… e asa mai asiatica reteteta dar e accesibila si se face usor. Sper sa-ti placa :).
L-am incercat si eu si intr-adevar a iesit delicios. Trebuie sa-ti spun ca am devenit o fana a blogului tau.Retetele sunt simple,rapide si delicioase.
Andra multumesc :), nu prea am timp de gatit si atunci incerc variante rapide :).
Amalia, esti minunata! Am numai cuvinte de lauda pentru tine! O femeie exceptionala si adorabila! Felicitari! Retele sunt excelente, delicioase si pentru toate gusturile si buzunarele!
O mica intrebare: pentru aceasta reteta cu pui, ce vin imi recomanzi? Stau in oras si as vrea sa ma indrept catre un supermarket sa iau o sticla. Un rosu sec, oare?
Multumesc!
Brin ma faci sa rosesc :)) atatea complimente nu mi s-au facut demult timp :)… de vin nu stiu ce sa zic ca nu ma prea pricep . Cred ca ar merge unul roze ( eu ma uit pe etichetele sticlelor , acolo scrie pentru ce mancaruri e recomandat)
Multumesc Amalia!
In week-end pun de un pui cacciatore! Si promit sa spun cum mi-a iesit!
Cat despre laude, le meriti! Ma scoti din multe situatii! Iar cand nu gatesc, intru pe blog la tine doar ca sa ma satur din priviri! :D
Hello Amalia!
Bun de tot puiul asta! L-am facut cu cateva zile in urma si mi-a placut si mie sosul foarte mult, aromat si gustos. Adevarul e ca trebuie sa fii tare inventiv ca sa scoti o mancare buna dintr-un pui de cumparat. Delicios!
Dany
Sa inteleg ca toata lumea face ca mine..are carne,legume si condimente si nu stie ce sa mai gateasca..recunosc(fara sa flatez) ca este primul site pe care intru cand vreau sa gatesc ceva nou sau am o mare lipsa de inspiratie..asta voi prepara si eu acum..revin cu reactii ( pozitive -sunt convinsa)