Café del Sol – când gustul chiar contează

 

Cafe del Sol

Este ușor să scrii despre ceva care îți place, câteodată poate dacă ești prea entuziasmat este mai greu să găsești cuvintele potrivite. Deși am blogul de peste 11 ani, nu-mi amintesc să fi scris cât de mult îmi place cafeaua (în fapt sunt o cafengioaică înrăită, aș bea cafea oricând și oriunde) sau preparatele care au ca ingredient cafeaua. Nu de mult timp am testat câteva sortimente de cafea Cafe del Sol, primite în dar de la firma Mister Tosh Caffe și pot să spun că am rămas plăcut impresionată de aroma ei…cuvântul potrivit cred că ar fi cucerită.

Cafeaua mea preferată este cea de tip espresso, mai demult beam și cafea facută la ibric dar am rămas fidelă primului tip deoarece îmi place cafeaua tare și aromată.

Nu sunt o mare cunoscătoare a tipurilor de cafea sau a procesului lor de preparare, nici nu am știut că există în România, mai precis în Bacău o firmă care aduce cafeaua proaspătă direct din Brazilia și o prăjește aici, apoi o macină și o ambalează. Pare simplu dar este un proces destul de complex despre care m-am interest și eu cu o curiozitate ascunsă…până la urmă cum poate fi o cafea atât de aromată?

Răspunsul l-am aflat citind despre ce este și cine este Cafe del Sol.

Boabele Café del Sol sunt de tip Arabica și se cultivă la altitudini mai mari de 800 de metri. Pentru cultivarea soiului Arabica este nevoie de un climat prietenos, fără variații mari de temperatură, deoarece boabele sunt mai sensibile decât soiul Robusta. Boabele Café del Sol fac parte din cel mai aromat soi de cafea din lume au un gust autentic de ciocolată și alune având o aciditate redusă. În fabrica din Bacău, căci aici se întâmplă magia, la recomandarea campionilor cafelei, boabele intră în loturi mici într-un prăjitor artizanal, în care totul este controlat: viteza de rotaţie a tamburului, fluxul de aer care trece prin prăjitor pentru a elimina reziduurile și fumul, temperatura de evacuare a boabelor, durata procesului. „Este singurul utilaj de acest gen, cu așa capacitate, din România și, din câte știm, chiar din Europa de Est – aflăm de la managerul fabricii. Este de fabricaţie olandeză și este un utilaj complet computerizat ce se folosește și la campionatele mondiale de prăjit cafea.” Utilajul are o capacitate de 60 de kg pe șarjă, îngrădind astfel capacitatea totală de producţie la doar 2 tone într-un schimb de 8 ore.

Acestui utilaj am aflat că i se mai spune și “Olandezul stăruitor” un adevărat artist camuflat în carcasa de oțel  care oferă un control total al timpului, mișcării si temperaturii, pregătind artizanal șarje mici pentru un gust mare.

img_9159

Și sunt convinsă că nu știați, Alexandru Niculae, partener al fabricii de cafea din Bacău și responsabilul cu gustul desăvârșit al Cafe del Sol este campionul mondial la prăjit cafea din 2016 la concursul de la Shanghai.

a-doua-poza-de-la-prajire

Procesul tehnologic al fabricii Mister Tosh Caffe are, desigur, secretele lui. Dar producătorii nu se feresc să ofere, public, reţeta corectă de preparare la ibric a cafelei. Reţeta apare chiar pe ambalajul fiecărei pungi Cafe del Sol.

Café del Sol aduce pe piața din România un ambalaj unic de 500 de grame resigilabil ce are ca scop păstrarea aromelor, fiind o inovație în domeniu. Desemenea este singura cafea din retail-ul tradițional care are inscripționată pe ambalaj data prăjirii.

Motivul inscripționării acestei informații reprezintă dovada faptului că din momentul prăjirii nu vor trece niciodată mai mult de 72 de ore până Cafe del Sol va ajunge în drm spre clienți.

MOCKUP-AMBALAJE

Dacă doriți să aflați și alte detalii legate de Café del Sol puteți să aruncați un ochi și pe site-ul brandului www.delsolcafe.ro unde printre informații legate de firmă, fabric, produse, găsiți și câteva rețete foarte faine cu cafea.

Cafeaua mi-am terminat-o, la fel și articolul, sper că v-am făcut puțin curioși referitor la acest brand pe care l-am îndrăgit din prima, dacă nu măcar știți că și la noi în țară cineva prăjește cafea Arabica la standarde mondiale.

PS Cred că mai îmi fac încă o cafea :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.