Va marturisesc sincer ca aveam o oarecare retinere de retetele cu pastele cannelloni, probabil si unii dintre voi o au, pentru simplu fapt ca mi se pareau dificile si cu un timp de preparare indelungat. Mereu ma intrebam, se fierb inainte, daca da cum le mai umplem sau daca le punem asa nefierte nu raman tari la sfarsit. Uite ca curiozitatea sau mai bine zis pofta a invins in cele din urma, citind pe net o reteta a lui Jamie Oliver, asa ca le-am preparat incercand sa repect reteta lui. A iesit ceva de de vis, deja am repetat ieri reteta, pot sa va scriu ca sunt foarte bune si nu sunt deloc de speriat, ba chiar se prepara mai usor decat alte paste.
Cea mai cunoscuta reteta se pare ca este aceasta, cannelloni cu ricotta, am vazut si varianta cu ragu pe care o sa o incerc cu siguranta pentru ca arata si suna la fel de bine mai ales pentru pofticiosii din familie. Pentru inceput va sfatuiesc sa folositi ingrediente originale sa nu inlocuiti sub nicio forma parmezanul, ricotta si mozarella.
Reteta este foarte simpla, ies multe portii si puteti sa le mancati si a doua zi gustul este la fel de bun. La noi a ramas o singura portie pe care am pus-o la pachet sotului.
Cannelloni cu ricotta si spanac
Ingrediente:
- 1 cutie cannelloni ( avti nevoie de 15-16 tuburi, o sa va ramana vreo 4)
- 450g spanac ( eu am folosit congelat)
- 250g ricotta
- 1 ou
- 100g parmezan
- 720ml rosii pasate
- 250g mozarella
- 3-4 frunze de busuioc
- 2-3 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- sare, piper
- ulei de masline
1. Incingem putin ulei in tigaie si adaugam spanacul. Il lasam sa se inmoaie bine apoi il condimentam cu sare si piper si lasam sa se raceasca putin.
2.Pana se raceste spanacul preparam sosul; ceapa o curatam si o tocam marunt apoi o prajim putin in tigaia in care am facut spanacul adaugand putin ulei. Punem si cateii de usturoi zdrobiti bine si adaugam rosiile pasate. Lasam sa dea in clocot si adaugam busuiocul tocat marunt, sare, piper si o lingurita de zahar ca sa mai reducem din aciditatea rosiilor. Mai lasam sa fiarba la foc mic 10minute.
3. Spanacul il punem intr-un bol si il amestecam cu ricotta, ou si 60g parmezan ras.
4. Preincalzim cuptorul la 180g C si pregatim tava.
Umplem pastele cu ajutorul unui pos ( punga speciala ) Daca nu aveti asa ceva puteti incerca si cu lingurita insa este destul de greu, eventual improvizati punand umplutura intr-o punga pe care o taiati la un capat.
In tava punem putin sos apoi asezam pastele una langa alta si apoi turnam restul de sos. Punem deasupra bucati de mozarella, restul de parmezan ras, stropim cu putin ulei de masline si bagam tava la cuptor timp de 30 minute.
Recomand sa o acoperiti inainte cu folie de aluminiu apoi dupa 20 de minute sa luati folia si sa mai lasati inca 10.
Servim pastele fierbinti.
Asa cum am scris in introducere sunt divine!
Si in varianta cu paste scoici:
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]