Cartofi dulci si sfeclă roșie la cuptor

cartofi-dulci-amalia-3

Aceasta reteta trebuia sa fie doar cu cartofi dulci dar pentru ca incerc sa integrez sfecla rosie in cat mai multe preparate pentru ca este extrem de sanatoasa am folosit-o si pe ea . Si pentru ca am vrut ca preparatul sa fie colorat si oarecum sa mai iau din dulceata cartofilor si a sfeclei, am folosit cartofi albi.

Va spun ca a iesit o mancare pe cinste, ne-a placut mult, atat ca am stricat eu pozele cu branza feta rasa deasupra dar nu bagati in seama, puteti folosi parmezan si cu sigurnata va fi cu totul altceva .

Altceva nu mai am a va spune decat ca datorita faptului ca sfecla rosie este destul de colorata si coloreaza tot ce atinge cum s-ar spune, am preferat sa asez fiecare leguma intr-o portiune de tava si sa o condimentez diferit, o sa vedeti in reteta.

Cartofi dulci și sfeclă roșie la cuptor

Ingrediente:

  • 2 sfecle mai mici
  • 2 cartofi dulci potriviti
  • 2 cartofi obisnuiti cu coaja rosie sau cei speciali pentru copt
  • usturoi pudra
  • cimbru uscat
  • sare
  • chimen
  • piper
  • boia afumata
  • ghimbir pudra
  • ulei de masline

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius.

Apoi curatam cartofii si ii taiem cubulete nu foarte mici.

Tapetam tava de la aragaz cu o hartie de copt si punem cartofii, separat cei dulci de ceilalti.

Peste cartofii dulci punem aproximativ o jumatate de lingura de ulei de masline , la fel si peste ceilalti si ii condimentam astfel:

cartofii dulci cu sare, boia afumata, usturoi

cartofii albi cu sare, cimbru si piper

Sfecla o lasam la urma pentru ca asa cum v-am scris coloreaza tot ce atinge. O curatam de coaja si o taiem cubulete intr-un castron. Punem peste ea o jumatate de lingura d eulei de masline si o condimentam cu sare, chimen si putin ghimbir. Amestecam si apoi rasturnam castronul in tava.

cartofi-dulci-amalia-2

Dupa cum se vede avem trei tipuri de radacinoase, fiecare pe partea ei de tava, fiecare condimentate diferit.

Bagam tava la cuptor timp de 30 de minute. Dupa acest timp verificam daca sunt rumenite frumos legumele, daca nu, mai lasam inca 5-10 minute.

Servim calde impreuna cu putin parmezan sau ca atare. Eu m-am ocosit si am ras niste branza telemea deasupra.

cartofi-dulci-amalia-1

 

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.