Despre cartofii dulci se poate spune ca ori ii urasti ori ii iubesti. Daca esti un traditionalist convins si adori mancarurile cu cartofi sub orice forma, este posibil sa ai o oarecare reticenta in a-i consuma si poate prima intrebare pe care o pui este „cum sa mananc cartofi cu gust de morcovi? ” ( mentionez ca studiul este facut pe una bucata sot si doua bucati copii :))) Pai cam da, intr-un fel aveti dreptate, au un gust usor dulce de unde si denumirea lor. Însă, daca treci de asta si vrei sa iti dezvolti dragostea pentru cartofi incercand si alte soiuri, atunci bine ai venit in lumea cartofilor dulci. Se pot prepara foare multe cu ei de la feluri sarate pana la feluri dulci, persoanl eu care nu sunt un mare fan ador supa crema de linte cu cartof dulce, am scris si reteta pe blog in caz ca vreti sa o incercati.
Cartofii dulci wedges cu parmezan sunt un alt preparat pe care cred ca o sa-l indragiti, noua ne a placut foarte mult. Sunt crocanti in exterior si moi in interior, o nebunie! Se fac usor doar trebuie sa respectati pasii si temperatura la care ii coaceti pentru a face niste cartofi crocanti si buni. Sunt varianta mult mai sanatoasa a cartofilor prajiti, iar crusta crocanta de parmezan ii face de nerefuzat.
Reteta am gasit-o pe un blog american unde la naiba toate masuratorile sunt in cup ( chestie care ma enerveaza teribil dealtfel), insa am reusit sa le transform si sa fac reteta usor de inteles si de preparat.
I-am preparat la airfryer dar se pot prepara si la cuptor, in caz ca nu detineti acest aparat atat de util.
Haideti sa vedem cum se prepara.
Cartofi dulci wedges cu parmezan
Ingrediente:
- 600g cartofi dulci
- 50g parmezan ras
- 100g pesmet panko
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita sare mai mare
- 1/4 lingurita usturoi pudra
- 1/4 lingurita piper macinat
Pentru inceput curatati cartofii de coaja ii taiati felii mai grosute ( puteti sa i taiati si cuburi) si ii puneti intr-un bol cu apa.
Ii lasati sa stea 30 de minute, asta ii ajuta sa fie mai crocanti atunci cand ii coaceti.
Scoateti feliile de cartofi pe un servet de hartie, le uscati bine apoi le puneti intr-un bol si adaugati uleiul de masline.
Intr-un bol amestecati pesmetul cu parmezanul, sare, piper, usturoi .
Preincalziti friteuza la 200grade Celsius.
Treceti feliile de cartofi prin amestecul de parmezan si pesmet , apasati bine astfel incat sa fie acoperite bine pe toate partile si le asezati in cosul de la friteuza incercand sa nu le suprapuneti .
Coaceti aproximativ 11-12 minute pana feliile de cartofi se rumenesc usor.
Daca doriti sa i faceti in cuptorul clasic, puneti intr-o tava hartie de copt si asezati feliile de cartofi una langa alta. Posibil ca timpul de coacere sa fie mai mare decat la friteuza, aproximativ 15 minute, dar verificati daca sunt copti dupa 12 minute.
Serviti cartofii wedges cu sos de usturoi sau cu diferite dipuri.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Arata super cartofii dar ce friteuza folositi?
de la Cosori, varianta xxl