Ca mi plac mancarurile cu legume, deja cred ca v-am spus , atat in postarile de pe blog cat si in cele de pe retelele sociale. Si cat de mult iubesc toamna pentru ca atunci majoritatea legumelor sunt copate si aromate, la fel . Daca as putea sa va transmit macar 10% din euforia care am am cand merg prin piete si cand gatesc preparate cu legume! … Bine, acum m-am avantat putin in afirmatii pentru ca in reteta de mai jos am folosit spanac congelat dar mesajul ramane valabil :)
Cartofii gratinati cu spanac sunt un preparat excelent, uite nu m-as fi gandit la combinatia asta deloc, cand am vazurt reteta pe pagina de gatit a unei turcoaice am zis gata, maine o incerc! Este un preparat foarte gustos pentru ca legumele se fac intr-un sos bun ce contine smantana pentru gatit si ardei, dar atat cat sa-i dea o aroma aparte… si branza, o da multa branza.
Reteta este cu spanac congelat si asta ma bucura pentru ca nu prea am timp sa gatesc spanac proaspat, banuiesc ca si voi la fel, oameni ocupati de felul vostru , o sa vedeti ca se face in maxim 40 de minute din care 30 la cuptor, deci repede.
Cu ce o putem servi? O recomand ca atare, fierbinte, dar poate fi si garnitura la o carne usoara facuta la gratar, cum ar fi cea de pui.
Alte sfaturi nu am , decat sa respectati reteta, o sa vedeti ca rezultatul e mai mult decat yummy!
Cartofi gratinați cu spanac
Ingrediente 6 portii:
- 500g spanac tocat congelat
- 4 cartofi potriviti
- 1 ceapa potrivita
- 1 ardei rosu
- 200ml smantana pentru gatit
- 200g branza gouda
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita de piper negru macinat
- sare
- 2 linguri ulei de masline
Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, ceapa o curatam de coaja si o taiem felii subtiri, ardeiul il taiem felii subtiri.
Intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul si adaugam ceapa taiata. Prajim 3 minute si apoi adaugam ardeiul felii si mai lasam 2 minute.
Adaugam cartofii, spanacul, boiaua dulce, smantana pentru gatit si mai lasam inca 5 minute. Condimentam cu sare si piper.
Turnam tot amestecul intr-o tava termorezistenta si deasupra punem branza rasa din belsug.
Bagam tava la cuptor timp de 20 de minute pana preparatul se rumeneste frumos deasupra.
Servim fierbinte.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]