Inca la asta nu m-am gandit… caviar de ciuperci… parea ceva foarte complicat dar cand am citit reteta pe simplyrecipies.com mi-am dat seama ca este un aperitiv foarte usor de realizat. Reteta am modificat-o putin dupa posibilitati :)
Avem nevoie de :
3 linguri de ulei
1/2 kg ciuperci, curatate si tocate marunt
sare, piper
1/2 ceapa tocata marunt
1 lingura vin alb
1 catel de usturoi tocat
2 linguri smantana
2 lingurite suc de lamaie (important)
Incalzim untul intr-o tigaie, adaugam ciupercile si ceapa, amestecam timp de 10 minute ( in reteta scria 5 dar la mine nu scazuse zeama lasata de ciuperci). Adaugam sare, piper, usturoi si lingura de vin.Mai lasam 2-3 minute si luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin si adaugam sucul de lamaie si smantana. Punem amestecul intr-un bol si servim bine racit cu biscuiti sarati ( crackers).
Mi-a placut reteta foarte mult, in primul rand pentru ca nu contine maioneza , este altceva decat clasicul aperitiv ciuperci cu maioneza…. sucul de lamaie a schimbat total gustul , o sa vedeti daca o incercati ca nu puteti manca foarte mult , este ca si o delicatesa :).
PS. Daca puteti respectati reteta de baza , adaugati si seminte de pin .
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Ia uite ca ai facut-o! Arata f bine!
Sunt moarta dupa ciuperci! (sper sa nu vorbesc intr-un ceas rau). Am sa incerc reteta cat de curand.
Chiar te rog, o sa vezi ca sunt foarte bune :)
Buna din nou, Amalia!:) Chiar acum am terminat Caviarul de ciuperci, iar in loc de seminte de pin am pus seminte de floarea soarelui proaspat prajite (scumpe foc cele de pin). Foarte buna mancarica, astept sa se raceasca in frigider! Multumesc! Ana
Ana ma bucur ca iti place, pe mine m-a uimit faptul ca desi usoara pare foarte consistenta :).
buna Amalia, vreau sa incerc si eu caviarul de ciuperci dar daca pun ciuperci de la cutie iese la fel de bun ca cele proaspete?
Desigur, merge si cu ciuperci la cutie.