Checurile sunt preferatele copiilor mei ( si ale mele bineinteles) si de fiecare data incerc sa ii surprind cu retete noi. Acest chec in doua culori a avut mare succes, noroc ca am ascuns 3 felii pentru fotografii ca altfel nu aveam decat reteta si fotografiile din timpul prepararii :).
Ingrediente:
Pentru partea galbena:
- 5 gălbenuşuri
- 3 linguri de făină
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri de ulei
- 1/2 linguriţă de praf de copt
- 1 plic zahar vaniliat
- coaja rasa de portocala sau lamaie
Pentru partea alba:
- aceleasi ingrediente doar ca in loc de galbenusuri folosim albusurile si renuntam la coaja rasa de portocala sau lamaie
Mai avem nevoie de 2-3 lingurite de cacao
1. Preincalzim cuptorul la 180gr C.
2. Pentru partea galbena mixam galbenusurile cu zahar pana acesta se topeste apoi adaugam uleiul, mixam si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam incet pana comopozitia se omogenizeaza. La sfarsit adaugam coaja rasa de portocala sau lamaie. Eu am pus si un varf de cutit de turmeric pentru culoare. Daca aveti oua de casa renuntati la el :).
3. Pentru partea alba batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul si mixam pana acesta se topeste. Adaugam uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor cu o lingura peste cap astfel inct compozitia sa isi pastreze volumul.
4. In tava de chec tapetata cu hartie de copt ( puteti folosi si o tava rotunda de guguluf) turnam compozitia galbena apoi cu sita cernem deasupra cacao si apoi turnam compozitia alba pe care o nivelam usor. Coacem 20-25min pana se rumeneste usor dar pentru mai multa siguranta facem proba cu un bat de frigarui ( scobitoarea este prea mica).
Lasam sa se raceasca bine apoi servim. Este delicios!
Aceasta reteta este preluata cu mici modificari de la doamna Isabela Condrea .
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]