Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni 0

Nebunie cu capsunile anul asta. Si cu retetele. Si cu dieta :). Cheesecake-ul este preferatul tuturor asa ca astazi va prezint o varianta super simpla, cu capsuni.

Ingrediente:

  • 600g branza de vaci
  • 4 oua
  • 100g zahar
  • 3 linguri amidon sau faina
  • 400g capsuni

1. Mixam galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste, adaugam branza si amidonul, mixam la viteza mica pana se omogenizeaza si adaugam albusurile batute spuma. Amestecam usor cu o lingura de lemn peste cap.

Cheesecake cu branza 1Cheesecake cu branza 2Cheesecake cu branza 3Cheesecake cu branza 4

2.Turnam compozitia intr-o tava ( d=26cm) unsa bine cu unt. Nu e obligatoriu chiar nu va indic sa folositi hartie de copt, eu cred ca am folosit din obisnuinta :). Deasupra puneti capsunile date doar pe jumatate prin faina. Le impingeti putin in aluat. In reteta originala scria ca se pun capsunii dati prin faina in aluat si se amesteca usor. Mie mi-a fost frica sa nu se zdrobeasca si i-am pus deasupra.

Cheesecake cu capsuni 5

Folositi capsuni mici si aici fac o paranteza; l-am trimis pe sot sa cumpere branza si capsuni pentru tarta. Ii zic; ” cumpara branza cat mai grasa si capsuni sa nu fie foarte mari” Normal ca s-a intamplat chiar invers, branza a fost destul de slaba ( dar daca i-a zis vanzatoarea ca ea numai din asta foloseste la prajitura cum sa nu cumpere), capsunii mari, „erau asa de frumosi ca nu m-am putut abtine”.

3. Coacem la 170g C timp de 1 ora. Si da, v-ati prins in ce parte arde mai mult cuptorul meu :)

Lasam sa se raceasca bine si servim. Nu ar fi rau sa puneti si un glob de inghetata langa.

Reteta de pe net, de un forum rusesc.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Cheesecake cu capsuni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.