Cheesecake rapid

cheesecake-0

Cat de simpla poate fi o prajitura unde la modul de preparare se amesteca toate ingredientele si apoi compozitia rezultata se pune in tava si se coace? Cea mai simpla. Asa este si prajitura de mai jos, un cheesecake rapid care l-am si mancat aseara, dar am mai lasat cateva bucatele pentru colege. Concluzia; vrem reteta urgent. Iat-o:

Ingrediente pentru reteta de cheesecake rapid

  • 500g branza proaspata de vaci
  • 100g smantana (dulce sau fermentata, folositi cea pe care o preferati, eu recomad dulce cea pemtru frisca)
  • 2 oua
  • 120g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 100ml ulei
  • 50ml lapte
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 5g praf de copt (1/2 de plic)

Mai avem nevoie de:

  • 50g biscuiti simpli (petit)
  • 3 linguri lapte

Cum se face reteta de cheesecake rapid?

1. Punem intr-un bol toate ingredientele, le amestecam bine cu mixerul si apoi turnam aluatul rezultat intr-o tava de dimensiuni (20×35 sau rotunda cu diametrul 24 cm).

Cheescake-1

Cheesecake-2

Pentru bilutele de biscuiti procedam asa; zdrobim biscuitii si ii amestecam cu laptele rece apoi cu mana unsa cu putin ulei modelam bile mici pe care le punem peste aluat apasand usor.

Cheesecake-4

Cheesecake-5

2. Coacem la 160g timp de 60 de min pana se rumeneste frumos ( a mea mai asa intr-o parte :) )

Cheesecake coacere

Cheesecake copt

Lasam sa se raceasca bine, pudram cu zahar si servim.

Cheesecake cu zahar

Cheesecake taiat

 Foarte buna!

Cheescake prezentare

Sfat: Puteti inlocui bilutele de biscuiti cu stafide.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


9 comentarii la „Cheesecake rapid”

  1. Amalia daca folosesc branza de vaci cremoasa (ex. aceea de la Lidl la galetusa) oare iese prea moale compozitia si nu se leaga? Multumesc!

      1. Eu am mai facut cu branzica cremoasa prajitura dar nu continea atat de multe ingrediente adica am amestecat crema de branza doar cu oua si cateva stafide. Era cam lichida dar s-a inchegat la cuptor! Am avut ceva dificultati cand am pus foaia deasupra compozitiei de branza, m-am chinuit sa o asez cum trebuie, compozitia fiind ceva mai moale, dar a fost ok! O sa incerc si cheesecake-ul!
        Tava mea e aprox. 23/33. Sper ca este ok!

  2. Cat trebuie lasata la cuptor si la ce temperatura? Nu pot sa vad toata reteta din cauza anunturilor publicitare 😕. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.