
Pentru că ne plac foarte mult chiftele si incercam sa mancam sanatos am experimentat o reteta faina cu multe legume si ton. Desigur puteti renunta la ton dar nu v-as sfatui pentru ca are un rol important, le da un gust foarte bun.
Chiftelele cu legume si ton se fac repede si ies destul de multe dintr-o portie. Le puteti servi ca atare , cu orez, spanac sau pur si simplu cu o salata. De multe ori eu mananc jumatate atunci cand le fac asa ca salata e cea mai rapid de facut si o recomand alaturi de ele.
Ca si ingredient am folosit vanata, cartofi si morcovi . Daca doriti puteti schimba vanata cu dovlecel, eu probabil ca o sa incerc aceasta varianta data viitoare, dovleceii se gasesc peste tot si sunt mai ieftini. Oricum neaparat trebuie sa le incercati pentru ca sunt foarte bune.
Am folosit bucati de ton in suc propriu, asa cum am scris intr-o posate pe pagina de facebook a blogului gasiti in magazinele Mega Image ton presat de la John West, e foarte practic pentru ca trebuie doar sa deschideti conserva si sa-l adaugati la compozitia de chiftele, nu trebuie scurs de suc sau de ulei, nu trebuie presat, asadar economisiti timp si bani pana la urma pentru ca are un pret foarte bun.
In rest cateva condimente putin ulei de masline si atat, va recomand sa le faceti mai mari pentru ca sunt mai practice. Sper sa le incercati si voi noua ne-au placut si cu siguranta o sa repet reteta.
Ingrediente pentru chiftelele de legume cu ton
Cantitati pentru 12 bucati mai mari
- 2 cartofi mai mici
- 1 vanata 200g (puteti inlocui cu dovlecel)
- 1 morcov mic
- putin patrunjel verde tocat
- 1 ceapa mica
- 160g ton din conserva scurs de suc
- 2 linguri pesmet
- 1 ou
- sare, piper
Cum se face reteta de chiftele de legume cu ton?
Cartofii si morcovul ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Vanata o curatam , o taiem cubulete mici, o saram si lasam sa se scurga sucul.
Incingem putin ulei si adaugam cartofii, morcovul si ceapa si le calim. Cand scade sucul lasat de legume adaugam cubuletele de vinete stoarse de zeama. Asa cum am scris puteti folosi dovlecel in loc de vanata.
Lasam sa se faca la foc mic 2 -3 minute si apoi punem amestecul intr-o strecuratoare si lasam sa se raceasca.
Intr-un bol adaugam amestecul de legume, tonul, verdeata tocata , pesmetul, sare , piper.
Amestecam bine pana se omogenizeaza.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Formam chiftele mai mari si le trecem prin pesmet apoi le asezam in tava pe o hartie de copt. Puteti sa le dati forma de bastonase daca doriti.
Daca doriti sa faca o crusta frumoasa le ungeti cu putin ulei de masline.
Coacem chiftelele timp de 20 minute pana se rumenesc frumos.
Servim chiftelele calde.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]