Chiftele de pui umplute cu ouă de prepeliță

Hai sa fim sinceri si sa recunoastem ca tuturor ne plac chiftelele. Americanii au dus chestia asta le extrem si le-au integrat alaturi de sosul pentru paste, cine nu a auzit de celebrele spaghete cu chiftelute? Recunosc ca nu am studiat problema dar s-ar putea sa le fi preparat italienii pentru cei din state.  Insa nu vreau sa deviez de la aceasta reteta super faina pe care am gasit-o pe un blog culinar din Ungaria și vreau sa o scriu in cuvinte cat mai simple, sa o incercati si sa-mi spuneti cum vi s-a parut.

Intotdeauna mi-au facut cu ochiul celebrele oua scotiene dar la gandul ca ies asa de mari , am renuntat sa le fac, uite putea sa-mi treaca prin minte sa folosesc oua de prepelita dar ce sa vezi nu mi-a trecut :). Asa ca aceasta reteteta a picat la fix. Pot sa va spun de pe acum ca aceste chiftele sunt absolut gustoase! Si ce sa vezi sunt gatite sanatos, fara pesmet si sunt coapte la cuptor, daca sunteti la dieta sau doriti sa mancati sanatos va recomand sa le incercati.

Chiftelele de pui umplute cu oua de prepelita sunt un preparat ce poate fi servit alaturi de o salata, pentru asta recomand salata de linte cu cruditati, sau ca aperitiv in zilele festive sau de sarbatoare. Puteti sa le consumati atat calde cat si reci, la noi au functionat la fel de bine, copiii au fost de a dreptul multumiti .

Singura recomandare pe care vreau sa o fac inainte de a scrie reteta este daca se poate sa folositi pulpe de pui dezosate pentru amestecul de carne. Pulpele sunt mult mai fragede decat pieptul de pui si chiftelel vor fi mai moi.

Chiftele de pui umplute cu ouă de prepeliță

Ingrediente pentru 20 buc:

  • 600g carne tocata de pui
  • 20 oua de prepelita
  • 1/4 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 20g fulgi de ovaz
  • 1 ou
  • sare, piper, ulei

Pentru inceput fierbeti ouale de prepelita. Puneti o oala mica cu apa la fiert. Cand apa da in clocot adaugati ouale de prepelita. LAsati sa fiarba ouale 4 minute si apoi le puneti in apa rece, eu le-am pus direct sub jetul de apa rece de la robinet.

Lasati sa se raceasca bine apoi le decojiti.

Amestecati carnea cu restul ingredientelor si apoi rupeti in 20 de bucati de marime egala. Cu mainile unse cu ulei formati chiftele in mijlocul carora puneti un ou decojit. Eu am rupt cate o bucata din amestecul de carne pentru fiecare chiftea si din acest motiv nu au iesit toate egale, plus ca au mancat copiii cateva oua si la vreo patru nu am mai pus ( traiasca viata de mama blogger culinar )

Asezati chiftelele una langa alta intr-o tava in care ati pus hartie de copt si le coaceti in cuptorul incalzit la 190 de grade Celsius timp de 20 de minute.

Consumati chiftelele calde alaturi de o salata sau cu diferite garnituri.

Alte retete de chiftele pe blogul meu:

Chiftele de orez cu brânză

Chiftele de legume cu ton

Chiftele de curcan sau de pui la cuptor

Chiftele de porc in sos de mustar

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.