Nu neaparat un aperitiv, se fac rapid si sunt tare gustoase.
Ingrediente:
- 250g ciuperci Champignon ( eu am cumparat brune pentru ca erau la oferta )
- 1 ou
- 1/4 ceapa
- 2 catei usturoi
- 2 linguri smantana
- aproximativ 4 linguri pesmet
- sare, piper
Fierbem ciupercile aproximativ 10 minute, apoi le strecuram, le presam putin sa iasa apa din ele si le tocam impreuna cu ceapa si usturoiul.
Adaugam oul, smantana si treptat pesmetul amestecand mereu pana obtinem un amestec mai consistent. Punem vasul la rece 30 de minute si apoi formam chiftelute mici pe care le trecem prin pesmet si le prajim in ulei incins. Nu uitati sa puneti sare ca si mine :)
Scoatem chiftelutele pe un servet absorbant.
Recomandari:
Se pot servi alaturi de un sos de iaurt.
Sunt bune atat reci cat si calde.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
buna. arata foarte bine, am vrut doar sa te intreb daca le-ai tocat manual sau cu blenderul?
Cu blenderul. Merge mai repede :)
cat de bine arata!
Multumesc :).
very good food….
arata bine am sa le fac si eu
Sper sa-ti placa :).
ceau sunt loredana si am 12 ani am facut si eu chiftelutele si sunt foarte bune .
chiar am cautat sa fac o reteta de chiftele cu ciuperci,sper sa iasa bune,mersik
Buna, suna bine si vreau sa incerc reteta pentru masa de sarbatori. Vreau sa te intreb din cantitatea ingredientelor oferite de tine in reteta, cate ies (asa, potrivite ca marime)? Multumesc. Toate bune!
Pai cele din poza ( nu le-am numarat ) plus vreo 5-6 cate am mancat calde :)
Buna.
Intrebare de baraj. In cazul in care nu vreau sa le prajesc, as putea sa le pun la cuptor in aceeasi forma, adica date prin pesmet? Ai incercat ?
Multumesc.
Nu am incercat dar sunt sigura ca se fac…am facut cu carne de pui si s-au copt,nu vad de ce nu ar merge cu ciuperci. Sa-mi scrii cum ti-au iesit :)
Am facut. Sunt delicioase, dar mai am de lucrat la cat sa le tin in cuptor, cred ca trebuiau tinute mai mult. Au capatat o crusta maronie si mi-a fost teamasa nu se arda. Multumesc pentru idei si spor!