Ingrediente:
- 1 dovlecel ( 300 g)
- 1 ou
- 1 lingura cu varf faina alba ( puteți înlocui cu pesmet)
- 1 lingura cu varf pesmet
- putin patrunjel verde tocat
- 1 catel de usturoi zdrobit (optional)
- sare, piper ( optional condiment ptr mancaruri de tip delikat
- 50g telemea rasa
Curatam dovlecelul , il dam pe razatoarea cu ochiuri mari si presaram putin delikat ( daca nu folositi acest condiment presarati sare) . Lasam sa stea 15 minute apoi ii stoarcem de zeama ( la fel ca si varza ) si ii amestecam cu ou, faina, pesmetul, pătrunjelul verde tocat si usturoiul. Adaugam si putin piper macinat. Formam chiftelute ( nu-s tocmai aratoase, sa nu va speriati daca sunt mai moi contin ou si asta inseamna ca se incheaga la copt) si le prajim in ulei incins.
Rețeta este fără brânză rasă dar puteți adauga telemea data prin răzătoare sau feta.
Reteta filmata aici:
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
que maravilla,,,me encantannn.
Gracias Elena :).
Molto bello !
Imi plac dovelceii…o sa incerc si eu reteta :)
eu obisnuiesc sa pun si pesmet…in rest,la fel
Ba mie mi se par foarte aspectuoase! O sa incerc si eu, pt ca dupa dovleceii pane nu ma prea dau in vant, mi se par cam… cruzi ca si gust! :p
voi face si eu reteta aceasta, am tot gatit dovlecel in ultimul timp dar inca nu am facut chiftelute :-)
ale tale sunt apetisante!
Masatera thank you !
Sorina sper sa-ti placa :)
Angela ca bine zici cred ca sunt mai bune si cu pesmet :).
Jo daca pui putin usturoi si verdeata o sa vezi ca au un gust foarte bun :).
Alina eu mai am o reteta cu paste si cred ca gata cu dovleceii :))
mmm,eu am incercat si nu mi-au iesit si am fost tare necajita,cred ca nu erau dovlecii buni :(
Nu rad deloc :),reteta de sos o gasesti aici :
http://www.haisagatim.ro/2008/06/salata-de-cartofi-cu-sos-de-iaurt.html
Sper sa-ti reuseasca!
amalia am o intrebare,sa nu razi:Pdar chiar nu am incercat niciodata…(am vazut chiftelutele si am de gand sa le incerc)…revenind,cum faci sosul de iaurt?? ce mai pui in el?asta era intrebarea,ms!!!
alina:*
mmmmmmmmm is foarte bune, de cum am vazut reteta le-am si facut :) Drept ca s-a primit moale compozitia dar le-am pus la prajit cu ajutorul unei linguri :D
Eu fac chiftelute dovlecel+ legume la CUPTOR asa:
rad dovlecel,morcov,telina,ceapa,
usturoi,verdeturi/patrunjel,marar,
busuioc ,chimen,susan,sare,(mirodenii ce place )
nuca pisata iar in loc de ou pun FULGI DE OVAZ intii pun mai putin,amestec iar dupa 10 min vad daca mai adaug fulgi sau putina apa trebuie sa fie o compozitie nici prea moale nici prea tare .
Ung tava cu ulei si faina/pesmet sau hirtie de copt si pun chiftelutele una linga alta se baga la cuptor incins /foc potrivit .
Sunt f f gustoase si bune ca gustarele intre mese /seara.
Eu le ung cu putin mustar si kechup,cu sos de iaurt care iti place tie,muraturi,etc.
Baza este dovlecel +
legume/mirodenii ce ai in frigider
eu uneori mai adaug si un cartof,ardei gras/gogosar,brinza.
Este o reteta fara ou si prajeala,sper sa iti placa .
Cind sunt lenesa si nu am chef sa fac chiftelute ung o tava cu ulei/pesmet,pun toata compozitia deasupra presar susan ,iese o budinca super .
Astazi fac si eu aceste chiftelute , reteta e la fel , doar ca eu pun marar in loc de patrunjel :)
Bune , bunee cu marar :).
sunt grozave,azi le voi face
Neaparat cu sos de usturoi :)).
ff bune
acum maninc cu rosii si iaurt grecesc
cum se face sosul de usturoi¿
Rahela eu zdrobesc usturoiul impreuna cu patrunjel verde si sare, il pisez bine bine apoi adaug iaurt gras.
Am facut si eu astazi chiftelutele de dovlecel cu sos de usturoi si au iesit super…foarte bune.. am pus jumate faina-jumate maizena(amidon de porumb) si au iesit crocante si gustoase.
Mi-ai dat o idee buna ce sa gatesc azi :)… nu am mai facut demult chiftelute de dovlecei.
Sunt chiftelutele noastre preferate. Dar eu le stiu de mica cu marar mult, nu am facut cu patrunjel, o sa incerc. Eu le fac cu marar verde , si in sosul delicios si nelipsit de iaurt pun tot marar si usturoi zdrobit. Vaaai deja salivez….trebuie sa le fac din nou!!! o sa le incerc cu patrunjle de data asta. Dar sa pun patrunjel in sos, sau oare tot marar?!!
Incearca cu patrunjel, eu o sa incerc cu marar :)).
Buna Ama, am incercat reteta ta de dovlecei, super, am mancat toti cu smantana de ne am lins pe degete. Te pup si mersi de idee
Cu drag si sper sa incerci si alte retete :).
le-am facut astazi! delicioase! doar ca nu stiu cum fac sosul de iaurt!
gasesc reteta la tine aici pe blog?
Da, la reteta salata de cartofi cu sos de iaurt. Uite linkul
http://www.haisagatim.ro/2008/06/salata-de-cartofi-cu-sos-de-iaurt.html
multumesc mult pt reteta !
acum sunt la bucatarie ma lupt cu dovlecei
aici nu gasesc dovlecei galbeni doar verzi(cred ca sunt zukini )sau ceva de genul!sper sa imi iasa si cu ei
merci
Sunt convinsa ca o sa-ti iasa, sa-mi scrii daca ti-au placut :).
Fără condimente, doar cu dovlecei, ouă şi făină, ies nişte chifeluţe ce pot fi servite cu zahăr, ca desert sau gustare. Mai ştiu o variantă cu brânză sărată şi mărar, pentru aperitiv. Se pare că e o reţetă ce acceptă multe variaţii gustoase :)
Excelenta idee Cristina !
ma bag si eu la dinastea :)
felicitari!
Eu pun si putina branza la chiftelutele de dovlecel si ies suuuper. Felicitari Amalia imi plac foarte mult ideile tale. o sa incerc si eu cateva din retetele tale :)
Buna, buna idee :)
draga amalia
iti multumesc mult pentru sugestia ta. am incercat si eu reteta ta de chiftelute. trebuie sa recunosc ca nu au iesit atat de aratoase ca ale tal dar au un gust EXCELENT.
te pup si ,multumesc mult :)
va spun live in 10 min cum au iesit ;$
:)
Am incercat si eu reteta doar ca am adaugat si putina telemea de vaca.au iesit crocante in exterior si pufoase in interior.super bune.si le am servit cu sos de iaurt cu castravete si usturoi.un deliciu:)