Chiftelute de dovlecei

Tot cu dovlecei si tot o reteta usoara :). Va scriu rapid reteta pentru ca e destul de tarziu si maine ma asteapta o zi plina :(.

Ingrediente:

  • 1 dovlecel ( 300 g)
  • 1 ou
  • 1 lingura cu varf faina alba ( puteți înlocui cu pesmet)
  • 1 lingura cu varf pesmet
  • putin patrunjel verde tocat
  • 1 catel de usturoi zdrobit (optional)
  • sare, piper ( optional condiment ptr  mancaruri de tip delikat
  • 50g telemea rasa

Curatam dovlecelul , il dam pe razatoarea cu ochiuri mari si presaram putin delikat ( daca nu folositi acest condiment presarati sare) . Lasam sa stea 15 minute apoi ii stoarcem de zeama ( la fel ca si varza ) si ii amestecam cu ou, faina, pesmetul, pătrunjelul verde tocat si usturoiul. Adaugam si putin piper macinat. Formam chiftelute ( nu-s tocmai aratoase, sa nu va speriati daca sunt mai moi contin ou si asta inseamna ca se incheaga la copt) si le prajim in ulei incins.

Rețeta este fără brânză rasă dar puteți adauga telemea data prin răzătoare sau feta.

Le scoatem pe o hartie absorbanta si le servim ca atare sau cu sos de iaurt (am un fix cu sosul asta, acum mi-am dat seama ca il scriu la multe retete, sincer imi place… dar voi puteti incerca cu altceva).

Reteta filmata aici:

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


43 de comentarii la „Chiftelute de dovlecei”

  1. Ba mie mi se par foarte aspectuoase! O sa incerc si eu, pt ca dupa dovleceii pane nu ma prea dau in vant, mi se par cam… cruzi ca si gust! :p

  2. voi face si eu reteta aceasta, am tot gatit dovlecel in ultimul timp dar inca nu am facut chiftelute :-)
    ale tale sunt apetisante!

  3. amalia am o intrebare,sa nu razi:Pdar chiar nu am incercat niciodata…(am vazut chiftelutele si am de gand sa le incerc)…revenind,cum faci sosul de iaurt?? ce mai pui in el?asta era intrebarea,ms!!!
    alina:*

  4. mmmmmmmmm is foarte bune, de cum am vazut reteta le-am si facut :) Drept ca s-a primit moale compozitia dar le-am pus la prajit cu ajutorul unei linguri :D

  5. Eu fac chiftelute dovlecel+ legume la CUPTOR asa:
    rad dovlecel,morcov,telina,ceapa,
    usturoi,verdeturi/patrunjel,marar,
    busuioc ,chimen,susan,sare,(mirodenii ce place )
    nuca pisata iar in loc de ou pun FULGI DE OVAZ intii pun mai putin,amestec iar dupa 10 min vad daca mai adaug fulgi sau putina apa trebuie sa fie o compozitie nici prea moale nici prea tare .
    Ung tava cu ulei si faina/pesmet sau hirtie de copt si pun chiftelutele una linga alta se baga la cuptor incins /foc potrivit .
    Sunt f f gustoase si bune ca gustarele intre mese /seara.
    Eu le ung cu putin mustar si kechup,cu sos de iaurt care iti place tie,muraturi,etc.
    Baza este dovlecel +
    legume/mirodenii ce ai in frigider
    eu uneori mai adaug si un cartof,ardei gras/gogosar,brinza.
    Este o reteta fara ou si prajeala,sper sa iti placa .
    Cind sunt lenesa si nu am chef sa fac chiftelute ung o tava cu ulei/pesmet,pun toata compozitia deasupra presar susan ,iese o budinca super .

  6. Am facut si eu astazi chiftelutele de dovlecel cu sos de usturoi si au iesit super…foarte bune.. am pus jumate faina-jumate maizena(amidon de porumb) si au iesit crocante si gustoase.

  7. Sunt chiftelutele noastre preferate. Dar eu le stiu de mica cu marar mult, nu am facut cu patrunjel, o sa incerc. Eu le fac cu marar verde , si in sosul delicios si nelipsit de iaurt pun tot marar si usturoi zdrobit. Vaaai deja salivez….trebuie sa le fac din nou!!! o sa le incerc cu patrunjle de data asta. Dar sa pun patrunjel in sos, sau oare tot marar?!!

  8. Buna Ama, am incercat reteta ta de dovlecei, super, am mancat toti cu smantana de ne am lins pe degete. Te pup si mersi de idee

  9. multumesc mult pt reteta !
    acum sunt la bucatarie ma lupt cu dovlecei
    aici nu gasesc dovlecei galbeni doar verzi(cred ca sunt zukini )sau ceva de genul!sper sa imi iasa si cu ei
    merci

  10. Fără condimente, doar cu dovlecei, ouă şi făină, ies nişte chifeluţe ce pot fi servite cu zahăr, ca desert sau gustare. Mai ştiu o variantă cu brânză sărată şi mărar, pentru aperitiv. Se pare că e o reţetă ce acceptă multe variaţii gustoase :)

  11. Eu pun si putina branza la chiftelutele de dovlecel si ies suuuper. Felicitari Amalia imi plac foarte mult ideile tale. o sa incerc si eu cateva din retetele tale :)

  12. draga amalia
    iti multumesc mult pentru sugestia ta. am incercat si eu reteta ta de chiftelute. trebuie sa recunosc ca nu au iesit atat de aratoase ca ale tal dar au un gust EXCELENT.
    te pup si ,multumesc mult :)

  13. Am incercat si eu reteta doar ca am adaugat si putina telemea de vaca.au iesit crocante in exterior si pufoase in interior.super bune.si le am servit cu sos de iaurt cu castravete si usturoi.un deliciu:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.