Am observat ca mi ati cerut mai multe retete la airfryer si ma conformez cererilor voastre. Bine in primul rand cererilor copiilor care indragesc toate preparatele cu carne. Si unul dintre aceste preparate sunt chiftelele, Doamne ai mei ar manca chiftele zi si noapte daca s-ar putea, le plac foarte mult. In general incerc sa le prepar cat mai sanatos, am o varianta foarte indragita de chiftele de pui la cuptor, o gasiti aici. Desigur ca tot ce e prajit e mult mai gustos, dar ce sa vezi am gasit o reteta de chiftele de porc ce se fac la airfryer care sunt excelente! In plus au o metoda de preparare la care nu ma gandeam, usor diferite de cele clasice dar extraordinar de gustoase. Iar sosul de hrean este atat de bun ca nu va inchipuiti!
Ce pot sa va mai spun este ca le puteti prepara si la cuptor sau sa le prajiti in ulei, indiferent de varianta aleasa merita sa le incercati, sunt un preparat foarte gustos.
Noi ca de obicei le-am mancat toate din prima cu siguranta data viitoare o sa le fac in portie dubla.
O recomandare este legata de carnea de porc, in mod normal pentru chiftele recomand carne din pulpa de porc tocata, incercati sa cumparati carne de la magazinele unde va toaca carnea pe loc, daca nu aveti aceasta psibilitate si cumparati la caserole gata tocata, trebuie sa fiti atenti la procentul de grasime, sa fie cat mai mic.
Chiftelute de porc cu bacon la airfryer si sos de hrean
Ingrediente 2 portii:
- 500g carne de porc tocata
- 120g ceapa rosie tocata (1 ceapa medie)
- 50g bacon afumat taiat cubulete mici (puteti pune si slaninuta afumata dar nu omiteti da un gust foarte bun chiftelelor)
- 50g pesmet
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
Pentru sosul de hrean:
- 2 linguri hrean in otet bine scurs
- 2 linguri smantana
- 2 linguri maioneza (puteti sa o inlocuiti cu iaurt grecesc)
- 1 lingurita miere
- sucul si coaja rasa de la o jumatate de lamaie mica
Baconul sau slanina tocate marunt le prajiti un minut intr-o tigaie pana incepe se se rumeneasca. Adaugati ceapa si o mai prajiti 2 minute. Lasati amestecul deoparte.
Intr-un bol puneti carnea de porc, adaugati pesmetul, ceapa si baconul prajit, sarea, piperul si amestecati bine pana se omogenizeaza compozitia.
Formati cu mana unsa cu ulei chiftelute si le puneti pe un platou.
Preincalziti friteuza si puneti apoi chiftelele in cos.
Lasati chiftelele sa se faca 20 de minute la 180 de grade. Ar trebui sa fie coapte dupa acest timp dar gustati una si daca nu sunt facute mai lasati maxim 10 minute.
Intre timp preparati sosul de hrean amestecand toate ingredientele.
Serviti chiftelutele alaturi de sosul de hrean.
Sunt foarte gustoase!
Alte retete de chiftele pe blogul meu:
Chiftele de pui umplute cu oua de prepelita
Chiftele de porc in sos de mustar
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]