Deja stiu ca v-am captat atentia, cand e vorba e chiftele si mozarella nimeni nu spune nu. Bineinteles ca sunt foarte bune, cum le-am facut cum s-au si mancat, copiilor le-au placut tare mult chiar si sotului care are o problema cu carnea de pui adica nu-i place de nicio culoare, a ba da singurele chestii cu carne de pui pe care le mananca sunt crispy, in rest daca se poate nu :)
Chiftelulele de pui cu mozarella sunt un preparat gustos, genul de preparat care se mananca ca si pop corn-ul adica tot mananci una dupa alta pana cand vezi ca s-au terminat. Merg de minune ca aperitiv dar si servite ca fel principal alaturi de legume sau o salata de sezon. Fara cartofi prajiti va rog, deja se strica cantarul :))
Eu le-am preparat cu carne de curcan pentru ca am avut o caserola de carne tocata si anume pulpe dar reteta este cu carne de pui, m-as bucura sa o tocati voi acasa si da , sa folositi pulpe sunt mult mai fragede , pieptul e mai uscat adica mai sarac in grasimi.
Ca si branza recomand mozarella, in cel mai rau caz cascaval…nu folositi telemea sau feta, avem nevoie de o branza care se intinde cum s-ar spune.
Prajite in ulei sau la cuptor? Se pot face si, si, desigur mai gustoase sunt cele in ulei, cele mai sanatoase sunt prajite la cuptor. Daca incercati varianta la cuptor, le prajiti la 180 de grade timp de 30 de minute.
Daca alegeti varianta in ulei atunci aveti nevoie de ceva mai mult ulei, trebuiesc prajite in baie de ulei.
Bun, altceva nu mai am ce sa va scriu decat ca abia am apucat sa adun cateva pentru poza, picii le-au mancat aproape toate calde, dar probabil sunteti familiarizati cu asta daca aveti monstruleti de genul in familie :)
Chiftelute de pui cu mozarella:
Ingrediente:
- 500g carne tocata de pui ( curcan )
- 1 ou
- 1/4 lingurita boia
- sare, piper
- 1/4 lingurita pudra de usturoi ( sau 2-3 catei de usturoi zdrobiti)
- putin busuioc uscat
- 2 linguri pesmet
- 1/2 legatura verdeata tocata ( nu am pus, rau am facut)
- aprox. 200g mozarella
Mai aveti nevoie de:
- faina, pesmet, ulei
Punem carnea intr-un bol adaugam galbenusul de ou ( atentie albusul il folosim la tavalit chiftelele) , sare, piper, boia, usturoi, pesmet, verdeata si amestecam bine pana formam o pasta.
Mozarella o taiem cubulete.
Cu mainile unse cu ulei luam o bucatica de aluat, o presam usor, punem in mijloc branza si apoi strangem de capete, modeland in palme o bila. Si gata prima chifteluta, procedam la fel cu restul de carne si branza pana se termina.
Trecem bilele prin faina, albusul de ou ( nebatut ) si apoi prin pesmet. Ca sa va fie mai usor le treceti toate prin faian apoi puneti in albusul de ou mai multe chiftelute, le fel si in pesmet.
Prajiti chiftelele rapid in baie de ulei, atentie se fac imediat, apoi le scoateti pe un servet absorbant de hartie.
Serviti caldute sau reci depinde pentru ce masa le preparati.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Le-am incercat ieri, sunt delicioase.
Am întâmpinat puține probleme la datul chifteluțelor prin albușul de ou, dar până la urmă m-am descurcat. Data viitoare o sa pun albușul de ou într-o tăviță,cred că o să fie mai ușor de îmbăiat chiftelutele, acum l-am pus în farfurie.
Mulțumesc pentru reteta
Cu drag !