Maine e miercuri… mancam de post adica mananc, sotul nu tine post. Am gasit deja o solutie de compromis, fasolea frecata, merge si cu carne si fara , asa ca pentru mine si pentru cele care gatesc cu soia:) am facut chiftelute cu soia.
Ingrediente:
- 100 g soia granule
- 1 cartof fiert
- 1 morcov
- 1 patrunjel mic
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- patrunjel verde tocat
- pesmet
- sare, piper
Se fierbe soia in apa cu vegeta ( asta e… fara ea chiar ca nu are niciun gust:)), se lasa sa se scurga. Intre timp morcovul si patrunjelul se dau pe razatoarea fina, ceapa se toaca marunt la fel si usturoiul. Cartoful se zdrobeste bine. Se pune intr-o tigaie putin ulei si se caleste ceapa , morcovul si patrunjelul. Soia se ia din strecuratoare si se stoarce bine sa lase cat mai multa apa ( este ca si un burete). Se amesteca cu restul ingrendientelor , se condimenteaza cu sare si piper si se mai adauga 2 linguri de pesmet. Puteti pune si o felie de paine inmuiata in apa si stoarsa bine.
Se fac chiftelute mici care se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins.
Atentie ! nu le lasati mult la prajit ( deja sunt coapte pe dinauntru) doar cat sa se rumeneasca putin. Se pot servi atat calde cat si reci.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Eu doar pun soia in apa fierbinte iar legumele le dau pe razatoare,ceapa tocata marunt ,usturoi ,mirodenii tot ce ai ,nuca pisata,susan, FULGI DE OVAZ le amestec si le coc in tava de la cuptor ,eu de citiva ani am inlocuit prajitul cu cuptorul .
Sunt f f gustoase .