Cred ca va este populara imaginea unei palarii mexicane in interiorul careia sunt niste sticks-uri lunguiete. Ele sunt celebrele churros, un preparat cu specific spaniol si portughez, sunt foarte bune si se pot consuma cu diferite sosuri cum ar fi desigur ciocolata, sos caramel sau dulce de leche.
Reteta este foarte simpla practic se refera la un aluat de ecler care se toarna direct in ulei si se prajeste pana devine auriu. Eu am folosit pos-ul pentru prajituri si un varf ( dui) in forma de stea. Deci , la fel ca si la eclere aluatul trebuie sa fie putin mai moale. Nu e mare filozofie o sa vedeti cand probati reteta.
Pentru ca circula foarte multe retete de churros, am ales una dintr-un filmulet video, am zis sa o incerc doar nu are de ce sa nu iasa si uite ca a iesit foarte bine. Si va mai scriu ca rețeta originală include doar trei ingrediente: apă, făină și sare. Aceasta are si un ou, v-am scris am respectat filmuletul :) , o sa vedeti ca este foarte simpla.
Churros
Ingrediente:
- 250ml apa
- 30ml ulei
- 150g faina
- 1 ou mare
- 1 praf de sare
Mai avem nevoie de:
- ulei pentru prajit
- zahar
Pentru inceput punem apa la fiert cu uleiul si un praf de sare.
Cand incepe sa clocoteasca luam oala deoparte si adaugam faina cernuta, amestecam energic cu o lingura de lemn pana aluatul se desprinde de pe vas. Apoi facem focul mai mic si punem din nou oala pe foc si amestecam timp de trei minute pana cand pe fundul oalei se formeaza un strat alb adica aluatul se lipeste de oala.
Lasam aluatul sa se raceasca cat putem baga un deget in el fara sa ne ardem si adaugam oul batut. Amestecam pana se omogenizeaza.
Punem alautul intr-un pos cu varf metalic sau de plastic in forma de stea.
Incalzim uleiul intr-o cratita, trebuie sa folositi mai mult ulei pentru ca churros se prajesc in baie de ulei.
Cand uleiul este incins turnati aluat cu pos-ul direct in ulei, lungimea difera in functie de diametrul oalei in care le prajiti, dar e bine sa fie lungi de 10 cm. Le prajiti pana se rumenesc usor pe toate partile si le scoateti pe un servet absorbant.
Le treceti prin zahar si serviti. Se recomanda sa le serviti imediat. Eu am amestecat zaharul cu putina scortisoara.
Am preparat si un sos de ciocolata, respectiv am amestecat 50g de ciocolata cu 50 ml smantana pentru frisca si le-am topit la microunde.
Sunt super delicioase!
Reteta este preluata de pe giallozafferano.it, un site d eunde am preluat multe retete si toate de succes .
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]