Ciocolată caldă

Sunt sigura chiar foarte sigura, ca toti iubiti ciocolata calda! Nu se poate sa nu placa aceasta bautura catifelata, aromata care ne incalzeste sufletul si ne da o stare de bine. Pentru a obtine efectele mentionate anterior trebuie sa incercati aceasta reteta simpla si practica.

Ciocolata calda nu este doar o simpla cacao cu lapte cum ar crede multi dintre voi, este o bautura cu o textura cremoasa, aromata ce se consuma musai cu o palarie de frisca si daca vrem sa copiem postarile de peste ocean (nu că ar fi ceva rău), cu bezele.

Eu o prefer in varianta simpla, peste care pun putina scortisoara si cam atat, dar musai sa le fac pe voie copiilor si sa o servesc cu frisca si bezele.

Reteta de ciocolata calda se poate face atat in varianta clasica cat si cea de post.

Este foarte simplu sa o preparati in varianta de post, pur si simplu inlocuiti laptele de origine animala cu lapte vegetal si ciocolata clasica cu ciocolata de post.

Mai multe nu va scriu decat ca abia astept sa incercati reteta si sa savurati o cana cu ciocolata calda alaturi de cei din familie sau tolaniti pe canapea in fata televizorului. Imaginile cred ca le aveti in minte datorita multitudinilor de reclame pe aceasta tema, mai ramane sa vedeti si reteta care vine acusica.

Ciocolată caldă

Ingrediente 2 porții:

  • 500ml lapte (în varianta de post folositi lapte de ovăz sau de migdale)
  • 1 lingura cacao sau 2 linguri carob (pudră de roșcove)
  • 2 lingurițe amidon alimentar
  • 2 lingurițe zahăr (opțional)
  • 50g ciocolată (in varianta de post folositi ciocolata de post)

Mai aveți nevoie de:

  • 150ml frișcă vegetală
  • marshmallows
  • scorțișoară

Într-o oala mai mică puneți amidonul, cacao și zaharul, apoi adăugați laptele. As vrea sa va atrag putin atentia asupra zaharului. Daca folositi ciocolata as recomanda sa nu puneti si zahar. Oricum gustati atunci cand este gata si daca considerati adaugati zaharul la sfarsit.
Puneți oala la foc mic și amestecați mereu pana ce compoziția se ingroasa puțin, o sa vedeti ca de la un moment dat oricat amestecati, nu se mai ingroasa
Trageti deoparte și adăugați ciocolata, amestecați pana se dizolvă.


Turnați ciocolata fierbinte în două căni, puteți frișcă deasupra și ornați cu marshmallows.


Pudrati cu scorțișoară și serviți.

DIVINĂ!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.