Ciorba de gulii

Poate nu e asa aspectuoasa ( din cauza ca am folosit smantana mai slaba ) dar va asigur ca e foarte gustoasa. Ciorba de gulii o fac in perioada de toamna iarna pentru ca e plina de vitamine :).

Ingrediente:

  • 2 gulii
  • 500g carne de porc
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel ( radacina )
  • 1-2 linguri orez
  • 250 ml smantana 25% grasime
  • 2 galbenusuri

Curatam zarzavatul ( inafara de gulii ) si-l taiem bastonase. Daca doriti puteti sa-l taiati cubulete sau sa-l dati pe razatoarea mare. Il calim in putin ulei si apoi completam cu apa ( aprox 4 l).
Lasam sa fiarba si cand da in clocot adaugam carnea taiata bucatele. Cand carnea este fiarta adaugam guliile curatate si taiate bastonase si orezul.Adaugam sare si lasam sa fiarba.

Cand guliile sunt fierte stingem focul si separat amestecam galbenusurile cu smantana intr-un bol. Adaugam treptat ciorba fierbinte amestecand mereu. Rasturnam in oala cu ciorba .

Acrim cu suc de lamaie sau otet.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


9 comentarii la „Ciorba de gulii”

  1. asta e ciorba mea preferata! cred ca o fac saptamanal! am observat ca in unele zone ale tarii nu se foloseste mai deloc gulia in mancare.

  2. Buna, Amalia. Buna ciorba asta… Eu (tot ardeleanca sunt) in toate ciorbele pun putina gulie, iar in supa de pui/curcan gulia e lege.:) Guliile acelea crudute umplute cu sos de smantana sunt iarasi taaaare bune, nu?:) Ana

  3. Ana sunt bune si guliile umplute de cand am gandesc sa le fac doar ca sunt destuld e scumpe. Eu am cumparat cu 2,5 lei bucata :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.