Ingrediente:
- 1 ciolan de porc crud ( de preferat din fata, are mai multa carne)
- 2-3 morcovi ,
- 1 buc de telina,
- 1 patrunjel radacina ,
- 2 cepe verzi,
- cam 300 gr varza,
- 4-5 cartofi,
- 3-4 rosii fara pielite,
- 2 linguri sos de rosii ( bulion),
- leustean, patrunjel verde si marar, sare , piper.
Se lasa ciolanul in apa cateva ore, se arunca apa, se pune la fiert in apa rece cu sare.
Aprox dupa 1 ora se adauga legumele taiate marunt si leusteanul.
Cand ciolanul este fiert , se scoate, se drege ciorba daca e cazul cu suc de lamaie.
Carnea se taie bucati si se pune in ciorba sau se poate pregati separat ( eu am condimentat-o bine, am prajit-o putin, apoi am pus putina ceapa verde , usturoi si un pic de bulion, am lasat-o sa fiarba cateva minute si am servit-o cu piure de cartofi ) Se serveste cu patrunjel , marar si un pic de iaurt sau smantana, dupa preferinte.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]